bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto poslalo Marleaua do Caroliny. Vyplatí Canes útočníka ze smlouvy?

22. června 2019, 21:20

Matěj Hodoval

To, o čem se spekulovalo již delší dobu, se nyní stává skutečností. Patrick Marleau opouští organizaci Maple Leafs. Velezkušený útočník se společně se třemi volbami v draftu stal součástí výměny mezi zmíněným Torontem a Carolinou.

Toronto se logicky snaží udělat si co nejvíce prostoru pod platovým stropem, aby mohlo podepsat své klíčové hráče. Z tohoto důvodu hledalo obchodního partnera pro uvolnění některého z kontraktů. A to se povedlo.

Carolina se rozhodla přidat pod svůj platový strop 6,250 milionů dolarů Patricka Marleaua. Maple Leafs se na oplátku vzdali volby v sedmém kole draftu 2020 a podmíněné volby v prvním kole zmíněného výběru.

Pakliže se Javorové listy v draftové loterii 2020 dostanou do elitní desítky, změní se nakonec volba na první v roce 2021. Toronto jako protihodnotu získá volbu v šestém kole nadcházejícího draftu, nicméně největší výhrou je pro kanadské mužstvo uvolnění místa pod platovým stropem.

Devětatřicetiletý Marleau odchází z Toronta po pouhých dvou sezonách, během nichž nechyběl ani v jednom klání základní části a navrch přidal dohromady čtrnáct zápasů ve dvou play-off. Rodák ze Swift Current zaznamenal v uplynulém ročníku vůbec nejméně kanadských bodů v sezoně za posledních šest let (37).

Jeho kroky nyní směřují do Caroliny, kde by se ovšem nemusel zdržet dlouho. Ve hře je totiž varianta, že Hurricanes vyplatí legendárního forvarda ze smlouvy, a Marleau tak bude mít možnost podepsat za výrazně menší cenu někde jinde.

S jeho budoucností se v mnohých případech skloňuje jméno Žraloků ze San Jose. Marleau by se vrátil na místo, kde to velmi dobře zná. Vždyť v tyrkysovém dresu odehrál devatenáct sezon a platí zde za jednu z největších legend klubu. Dočkáme se znovu spojení Marleau – San Jose?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.