bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto hostí Boston, Pittsburgh favoritem proti New Jersey

15. listopadu 2019, 18:00

Jan Vojkůvka

Pětici zápasů nabídne program NHL v noci z pátku na sobotu. Pikantním bude především souboj mezi Torontem a Bostonem, za který řádí David Pastrňák. Bude se jednat už o třetí vzájemný duel těchto týmů v sezoně. Bez Sidneyho Crosbyho, který podstoupil operaci, se představí Pittsburgh na ledě trápícího se New Jersey.

01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins

Kvalitní podívanou slibuje souboj mezi Torontem a Bostonem, který bude už třetím vzájemným duelem v této sezoně. V předchozích střetnutích se vždy dařilo domácím. První utkání na ledě Toronta vyhráli Maple Leafs 4:3 po prodloužení, 23. října pak Boston doma své soupeře přehrál 4:2.

Jedná se také o zápas dvou týmů, jejichž aktuální forma není nijak pozitivní. Domácí prohráli třikrát v řadě, s Blackhawks a Islanders navíc inkasovali po pěti brankách a trápení v brankovišti před pár dny odnesl Michael Hutchinson, který v Torontu prozatím skončil a byl odeslán na farmu.

Boston, který má hodně rozsáhlou marodku, na níž jsou relativně čerstvě (méně než týden) DeBrusk, Ritchie, Krug a Senyshyn, prohráli dokonce čtyřikrát v řadě. A poslední zápas s Floridou jen podtrhl jejich momentální trápení. Bruins vedli 4:0, přesto o vedení přišli a padli po nájezdech.

01:00 New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins

New Jersey se po porážce s Ottawou propadli na poslední místo Východní konference a dál pokračuje jejich hodně nepovedená, a vzhledem k posilám by se dalo říci i tragická, sezona. Zdravotní problémy navíc hlásí poměrně čerstvě útočník Kevin Rooney, který ovšem nepatří k hlavním oporám týmu.

Mnohem závažnější, z hlediska opor, je zranění Sidneyho Crosbyho z Pittsburghu, který se musel podrobit ve čtvrtek operaci a bude svému týmu chybět podle odhadů minimálně šest týdnů. Penguins, jejichž poslední tři zápasy dospěly do prodloužení a v naposledy na ledě Rangers prohráli, se tak po Malkinovi, který chyběl na začátku sezony, musí vypořádat s dalším tvrdým zásahem do soupisky.

01:00 Washington Capitals - Montreal Canadiens

Poprvé v sezoně se spolu střetnou Washington s Montrealem a favoritem zápasu budou jednoznačně domácí. Ti sice přišli nedávno o svou šestizápasovou šňůru výher, ale ve středečním duelu s Philadelphií dokázali vyhrát 2:1 po nájezdech a vrátit se na vítěznou vlnu. Capitals navíc drží velmi zajímavou statistiku. Od 14. října, kdy prohráli s Coloradem, neprohráli zápas v normální hrací době a na kontě mají od té doby 11 výher a 2 porážky po prodloužení (či nájezdech).

Montreal, kterému v posledních několika utkáních chyběl Jesperi Kotkaniemi, dokázal vyhrát tři z posledních čtyř zápasů a mírně se posouvá tabulkou Východní konference. Po "povinných" výhrách nad Los Angeles a Columbusem však čeká na Canadiens mnohem těžší soupeř, lídr celé NHL. 

01:00 Columbus Blue Jackets - St. Louis Blues

Podruhé v sezoně se na ledě potkají Columbus se St. Louis a domácí mají svým soupeřům, co vracet. Na začátku listopadu se na ledě Blues nepovedlo Columbusu udržet vedení 3:1 a nakonec prohrál po prodloužení. 

Domácí se ovšem nenachází v nijak dobré formě. Odchody hráčů oslabený tým vyhrál v této sezoně jen 6 zápasů a v posledních dvou duelech prohrál. To St. Louis je v úplně jiné pozici. Sice prohrálo poslední zápas s Arizonou, ale před touto ztrátou dokázali Blues vyhrát 7 zápasů v řadě a pronikli až do čela Západní konference.

01:30 Ottawa Senators - Philadelphia Flyers

Posledním zápasem úterního programu bude střetnutí Ottawy a Philadelphie. Domácí Senators se herně zvedají, vyhráli tři z posledních čtyř zápasů a po vítězství nad New Jersey se konečně odpoutali z posledního místa Východní konference. Daří se jim i přesto, že mají hodně širokou marodku, na které nechybí dlouhodobě obránce Wolanin a krátce útočníci Anisimov, Brown, Davidson a Sabourin.

Flyers jsou na tom rovněž v posledních týdnech dobře. Sice prohráli ve středu s Washingtonem po nájezdech, ale předtím si připsali čtyři výhry v řadě. A i s Capitals dokázali získat alespoň jeden bod. I díky tomu se posunuli z nelichotivých pozic ve druhé polovině tabulky Východní konference směrem nahoru a s 23 body se drží v první šestce.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.