bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

TOP 10 kandidátů na vykoupení ze smlouvy

20. dubna 2020, 16:00

Vojtěch Balon

Stále není jisté, jestli sezóna NHL bude pokračovat a pokud ano, v jaké formě. Ať tak či onak, generální manažeři už se pomalu začínají připravovat na léto, kdy je čeká draft, podepisování posil, prodlužování smluv a případně také jejich rušení. V tomto článku přinášíme seznam 10 kandidátů na vykoupení ze smlouvy. Všem hráčům v tomto článku platí jejich stávající kontrakty alespoň do roku 2022, borce s brzy končící smlouvou jako David Backes či Brandon Dubinsky jsme nezahrnuli.

Kyle Okposo, Buffalo Sabres

Okposova smlouva je jedna z několika hrůzostrašných chyb, kterých se generální manažeři dopustili v létě 2016 a kterými se to v tomto článku hemží. Dvaatřicetiletý křídelník v této sezóně posbíral nuzných 19 bodů a v průměru trávil na ledě méně než 13 minut. Za to mu na bankovní konto bude ještě tři roky přitékat 6 milionů dolarů za sezónu.

Milan Lucic, Calgary Flames

Flames se loni podařilo zbavit se toxické smlouvy Jamese Neala, na oplátku ale "získali" Milana Lucice. A zatímco Neal se v Edmontonu střelecky probudil, důrazný Lucic nevybočil ze svého standardu z posledních let. Hrál na úrovni hráče čtvrté formace, za což si vydělal 5,25 milionů dolarů. Pokud jej vedení Flames nevykoupí, tento nepoměr cena-výkon bude platit ještě tři roky.

Brent Seabrook, Chicago Blackhawks

Generální manažer Stan Bowman se rozhodl odměnit Brenta Seabrooka za jeho nezpochybnitelnou roli při zisku tří Stanleyových pohárů, a tak mu nabídl osmiletou smlouvu na 55 milionů dolarů (6,875 milionů ročně). V létě bude tento mamutí kontrakt teprve ve své polovině, a už nyní vypadá šíleně. Seabrook letos několikrát vysedával na tribuně, odehrál pouhých 32 zápasů a v nich nasbíral 4 body.

Justin Abdelkader, Detroit Red Wings

V Detroitu nalezneme dva kandidáty na vykoupení ze smlouvy: Justina Abdelkadera a Franse Nielsena. Dánský šikula letos posbíral pouhých 9 bodů a jeho pětimilionová smlouva platí ještě dva roky, Abdelkaderův kontrakt je ale ještě horší: platí ještě tři roky a ročně zkušenému brouskovi zajišťuje příjem 4,25 milionů dolarů. V této sezóně hráč, který na MS 2014 zranil Vladimíra Sobotku, nedal ani gól.

Jonathan Quick, Los Angeles Kings

Podobný případ jako Seabrook. Quick má za sebou parádní kariéru vyšperkovanou dvěma Stanley Cupy a jednou Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play-off. Jeho výkonnost šla ale rychle dolů a v této sezóně byl v úspěšnosti zákroků 57. ze 62 brankářů. Platový strop Kings přitom zatížil 5,8 miliony dolarů, a bude tomu tak ještě tři roky.

Karl Alzner, Montreal Canadiens

Tohle by měla být snadná volba. Alzner si ročně vydělá 4,625 miliony dolarů, poslední dvě sezóny ale strávil téměř výhradně na farmě v Lavalu.

Kyle Turris, Nashville Predators

V ročníku 2016-17 se Kyle Turris blýskl 55 body, za což mu generální manažer David Poile nabídl 6letou smlouvu na 6 milionů ročně. Jeho produktivita se od té doby smrskla na polovinu, v posledních dvou sezónách Turris nasbíral jen 54 bodů. Šikovnému centrovi táhne na 31 let, a tak nemůžeme čekat, že se ještě výrazně zlepší.

Cory Schneider, New Jersey Devils

Tato smlouva nevypadala špatně, když ji Devils se zkušeným brankářem podepsali. Schneider patřil k nejlepším gólmanům v lize, a tak si vysloužil gáži ve výši 6 milionů dolarů ročně. Tu má garantovanou ještě dva roky, po třicítce ale Schneider naprosto vyhořel a jeho výkony šly strmě dolů. Na pozici jedničky New Jersey jej vystřídal Mackenzie Blackwood a Schneider musel mimo jiné skousnout pobyt na farmě.

Andrew Ladd, New York Islanders

Zbývající dvě smlouvy se stejně jako ta Kylea Okposa datují do července 2016. Andrew Ladd byl předtím vcelku produktivním kapitánem Winnipegu, v Brooklynu ale vůbec nenaplnil očekávání a letos za 5,5 milionů dolarů ročně pobýval především na farmě. Ladd nezářil ani v AHL, ve 34 zápasech si připsal pouhých 14 bodů.

Loui Eriksson, Vancouver Canucks

Podobný příběh jako Ladd a Okposo. Tato smlouva vypadala špatně, už když ji vedení Vancouveru s Erikssonem podepsalo, nikdo si ale asi nepředstavoval, že švédský křídelník skončí s platem 6 milionů dolarů ročně ve čtvrté formaci. Loui Eriksson má za sebou 4 roky v dresu Canucks a ani jednou se nepřehoupl přes hranici 30 bodů za sezónu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.