bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tomáš Hyka podepsal smlouvu s týmem KHL

28. května 2019, 13:45

Josef Potůček

Zatímco útočník chicagských Wolves slaví se svým mužstvem postup do finále Calder Cupu, o čemž se rozhodlo v noci na dnešek výhrou Vlků 3:1 nad farmářským celkem Anaheimu San Diego Gulls, byla zámořská média srozuměna o jeho další možné hokejové štaci.

Komentátor ruské verze Eurosportu a pisatel serveru Sport-Express Igor Eronko na svém twitterovém účtu jako první uvedl, že Tomáš Hyka souhlasil s podmínkami kontraktu, který mu byl nabídnut ruským týmem Traktor Čeljabinsk. Vzápětí byla tato informace potvrzena z více zdrojů.

Pokud účastník Mistrovství světa 2017 v Německu a o rok později v Dánsku skutečně opustí severoamerický kontinent, pro organizaci Vegas (jakožto jeho současného chlebodárce) to nebude dobrou zprávou. V příštích sezónách budou poptávat šikovné, ale též levné, hráče. A tím by Hyka dozajista byl. Ačkoliv v průběhu dvou sezón strávených v nevadské poušti nastoupil v NHL k pouhým 27 zápasům (2+5), na farmě v Chicagu vykazoval vysoký potenciál, když si připisoval takřka bod na zápas. Vždyť zaznamenal 14 bodů (3+11) v 17 střetnutích i v momentálně probíhajícím playoff AHL, kde je nejproduktivnějším hráčem svého týmu.

Zlatí rytíři však můžou situaci stále ovlivnit. Svá exkluzivní práva na Hyku si zachovají v případě, že mu udělí kvalifikační nabídku smlouvy. Ta stávající mu vyprší v létě.

Někdejší hráč Mladé Boleslavi či švédského Färjestadu byl draftován Králi z Los Angeles v červnu 2012. S Kings však nikdy nepodepsal kontrakt. Před vstupem Golden Knights do soutěže se stal třetím hráčem v pořadí (po Reidu Dukeovi a Vadimu Šipačovovi), který stvrdil smlouvu s tehdejším nováčkem soutěže. Stal se též autorem vůbec první branky Zlatých rytířů, když 13. září 2017 vstřelil gól v přípravném duelu proti Los Angeles.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.