bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tisícovka kanadských bodů pokořena! Jevgenij Malkin dosáhl na magický milník

13. března 2019, 18:46

Kamil Tkadlec

Nesmírně ceněnou metu si z dnešní výhry Pittsburghu nad Washingtonem odnesl ruský hvězdný útočník Jevgenij Malkin. K vítězství Penguins pomohl dvěma asistencemi, přičemž ta druhá při přesilovkovému gólu Phila Kessela znamenala překonání hranice 1000 bodů v NHL.

Malkin se tak stal 88. hráčem v historií nejprestižnější hokejové ligy světa a pátým hráčem narozeným v Rusku, jenž dokázal tuhle obdivuhodnou hranici překonat. Dvaatřicetiletý Rus potřeboval k překonání tisícovky kariérních bodů pouze 848 utkání, ve kterých si celkově připsal 391 branek a 609 asistencí. 

„Konečně jsem to dokázal, posledních pár týdnů jsem byl už trochu nervózní. V posledních zápasech body nijak rychle nepřibývaly a já můžu znovu v klidu dýchat. Je to pochopitelně speciální den pro mě, mojí rodinu a mé přátele,“ zhodnotil významnou noc Malkin.

Rodák z ruského Magnitogorsku přitom jako malý ani o NHL nesnil. Jeho cílem bylo hrát za první tým v jeho rodném Magnitogorsku. Tento cíl ovšem dosáhl Malkin už v sedmnácti letech a jeho sny se tak začaly rozrůstat. 

V roce 2004 následoval draft do NHL, kde si ho Tučňáci vybrali z druhého místa. Pak sice ještě zůstal dva roky v Magnitogorsku, ale od té doby už neodehrál ani jeden zápas v jiném týmu. Všech 1000 bodů tak zaznamenal pouze v dresu týmu z Pensylvánie.

„Nebylo to ale moc pěkné, byly to jenom dvě asistence. Měl jsem šanci skórovat při brejku dva na jednoho, zkusil jsem to dát gólmanovi mezi betony, ale nevyšlo to,“ vtipkoval po zápase Malkin. „Tisící bod, to je šílené číslo. Jako malý jsem hrál v malém městě a nikdy jsem nevěřil tomu, že bych mohl hrát NHL, natož abych dosáhl na 1000 bodů. Je to úžasná a zároveň jedna z nejlepších nocí v životě.“  

Zápas byl o to pikantnější, že Alexander Ovečkin pokořil ještě vyšší hranici kanadských bodů. Jeho asistence u kontaktní branky Johna Carlsona na 3:4 znamenala překonání počtu 1200 kariérních bodů. Každý ruský hokejový fanoušek tak má dneska bezpochyby právo na to, aby počin tamních velikánů oslavoval. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.