bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Thomas Chabot má zlomený prst na noze. Vrátí se ještě v této sezóně?

14. března 2019, 18:13

Kamil Tkadlec

Ve středu oznámil hlavní trenér Ottawy Senators Marc Crawford novinářům nemilou novinku týkající se zranění jeho nejproduktivnějšího hráče Thomase Chabota. Nadějný obránce si přivodil zlomeninu při blokování střely v pondělním zápase s Philadelphií a i přes to, že tento duel dokázal dokončit, visí nad termínem jeho návratu velký otazník.

Crawford se nechal slyšet, že existuje naděje na zotavení ještě před datem 6. dubna, kdy Senators odehrají poslední utkání s Columbusem. Poranění by tak nemělo ohrozit případnou Chabotovu účast na světovém šampionátu v Bratislavě, pokud bude do reprezentačního výběru Kanady povolán.

„Mluvil jsem s ním a říkal, že se bude snažit vrátit do sestavy ještě před koncem sezóny,“ ujistil kouč Marc Crawford. „I když nebyl natolik efektivní jako obvykle, souboj s Flyers byl schopen dohrát a dokonce i dobře bruslil. Až později se ukázalo, že se jedná o zlomeninu.“

Poté, co byly z hlavního kanadského města vyměněny tři bývalé opory (Matt Duchene, Mark Stone a Ryan Dzingel), se stal Chabot nejproduktivnějším mužem celku, jenž se krčí na samém chvostu celé NHL. Dvaadvacetiletý bek posbíral v 62 duelech 49 kanadských bodů za 13 branek a 36 asistencí, které ho řadí na dělené osmé místo mezi všemi obránci zámořské ligy.

Rodák z malého kanadského městečka Sainte-Marie vládne nejenom produktivitě hráčů Ottawy, ale také průměrnému zápasovému vytížení, které čítá přes 24 minut.

Prázdné místo v obranných řadách Senátorů tak zaujme po Chabotovi slovenský talent Christián Jaroš, jenž letos naplno proniknul do prvního týmu Ottawy a připsal si v 50 utkáních devět bodů (1+8).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.