bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Těžký konec roku. Toronto a Buffalo čeká „brutální“ prosinec

2. prosince 2017, 13:30

Jiří Lacina

Jeden tým si zatím vede velmi dobře, druhý strádá. Celky Toronta a Buffala každopádně nyní čeká „brutální“ prosinec, budeme-li doslova citovat zámořské zdroje. Zatímco pro Buffalo může jít o prohloubení trvající krize, pro Toronto to bude velká výzva. Jak píše server NBC: „Nebuďte překvapení, pokud v příštích týdnech narazíte na titulky jako ‚Co se to děje s Maple Leafs?‘“

Mladý tým Javorových listů zavítá tuto sobotu do Vancouveru, pak má doma Calgary, dál Pittsburgh (venku), Edmonton (doma), Philadelphii, Minnesotu, Detroit (všechno venku), Carolinu (doma) a následně další náročný pětizápasový trip – Columbus, NY Rangers, Arizona, Colorado a Las Vegas.

Zejména druhá polovina prosince znamená obrovskou nálož. NBC přišlo se zajímavou tabulkou (je několik dnů stará) náročnosti období do konce roku podle kvality soupeřů, na které jednotlivé týmy narazí. Toronto si v tomto ohledu stojí nejhůř. Hned za ním má podle analýzy nejtěžší kalendář Buffalo.

Rovněž Sabres čeká v době od 26. prosince do 7. ledna mimořádně náročný úsek, šest zápasů venku a jediný doma. Přitom novoroční Winter Classic s New York Rangers, kde budou Šavle považovány za domácí tým, rozhodně nepřinese tomuto celku velkou výhodu v podobě ochozů plných fanoušků Buffala. Hrát se bude na baseballovém hřišti New York Mets.

Buffalo prohrálo deset z posledních jedenácti zápasů a postupně se zřítilo na poslední místo ve Východní konferenci. S 16 body si aktuálně stojí stejně jako poslední Arizona na západě, která byla na úvod sezóny vyloženě k smíchu. Vedle této ostudy se Sabres s pouhými 55 vstřelenými brankami ve 26 utkáních „honosí“ úplně nejslabší produktivitou v lize.

Za zmínku stojí ještě jedna statistická pikantérie. Až dosud, po bezmála třetině odehrané základní části, nevstřelil žádný bek Sabres gól! V dresu Buffala zatím naskočilo do hry jedenáct obránců (Bogosian, Antipin, Redmond, Scandella, Beaulieu, Gorges, Ristolainen, McCabe, Falk, Tennyson, Fedun), ani jeden z nich nedokázal poslat puk do sítě. 

Jack Eichel dával v dubnu najevo svou nespokojenost s trenérem Bylsmou; neopatrná mladíkova slova musel následně žehlit jeho agent. Možná i kvůli americkému supertalentu sáhl majitel klubu ke změnám na postu trenéra i generálního manažera. Výsledek zatím je, jaký je a byl by zázrak, kdyby zrovna v nadcházejících týdnech přišel dramatický obrat k lepšímu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.