bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tento den v historii: Velká sláva v Anaheimu

6. června 2020, 4:23

Jan Šlapáček

Historie Anaheimu v rámci NHL není příliš dlouhá. Klub byl založen v roce 1993 a v lize se rozkoukával dlouhých deset let, než došel do neúspěšně zakončeného finále. Z vítězného tažení se Ducks radovali až v sezóně čtrnácté, kdy se již na pomyslný vrchol dostali. A bylo to přesně v tento den roku 2007.

Anaheim se v ročníku 2006/2007 pyšnil skvělým týmem, jenž měl opravdu hodně hvězdných hráčů. V obraně řádili především Chris Pronger a Scott Niedermayer, který zastával i funkci kapitána. Vepředu se Ducks mohli spolehnout na trojici Corey Perry, Ryan Getzlaf a Teemu Selänne.

Celý tým během vyřazovacích bojů fungoval bezchybně a hned tři série rozhodl v pěti zápasech (první kolo s Minnesotou, druhé kolo s Vancouverem a i finálovou sérii s Ottawou). Nejvíce se Anaheim nadřel ve finále konference s Detroitem, který porazil v šestizápasové sérii.

Na poslední zápas finálové série mezi Ducks a Senators se můžete podívat na následujícím záznamu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.