bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tento den v historii: Toronto jako první tým NHL vyhrálo Stanley Cup

30. března 2020, 7:00

Jiří Sameš

30. březen nabídl v minulosti National Hockey League hned několik skvělých a významných okamžiků. Jeden z nich obstarali Toronto Arenas, kteří v roce 1918 jako první tým NHL vyhráli Stanley Cup.

Arenas tehdy porazili ve finálové sérii Vancouver Millionaires po pětizápasové bitvě. Rozhodující utkání skončilo výsledkem 2:1.

Toronto ovládlo premiérovou sezonu 1917-18 nejlepší hokejové ligy. Získalo tak právo vyzvat vítěze soutěže Pacific Coast Hockey Association, kterým byli v uvedeném ročníku právě Millionaires.

Jejich finále se hrálo mimo jiné podle dvou různých pravidel. ... V zápasech se sudým číslem byly použity předpisy PCHA, zápasy s lichým číslem určovala pravidla NHL.

Vancouver tak dominoval druhému a čtvrtému zápasu. Arenas triumfovali v zápasech číslo jedna, tři a pět.

Nejproduktivnějším hráčem série byl Alf Skinner z Toronta, jenž za pět zápasů zapsal celkem 10 kanadských bodů.

Nejlepším střelcem se stal Cyclone Taylor (Millionaires), když v pěti zápasech vstřelil devět gólů. 

Čtěte také: (29. březen)
Tento den v historii: Wayne Gretzky překonal rekord Esposita

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.