bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tento den v historii: Lindros oficiálně Letcem

30. června 2020, 8:00

Vojtěch Balon

Dnes to bude přesně 28 let ode dne, kdy se Eric Lindros stal oficiálně hráčem Philadelphia Flyers.

1992: Obrovitého centra si o rok dříve na draftu z první příčky zamluviil Québec, Lindros ale odmítl hrát za Nordiques. Výsledkem byla jedna z nejtřaskavějších výměn v historii NHL: Eric Lindros putoval do Philadelphie výměnou za Filipa Forsberga, Mikea Ricciho, Rona Hextalla, Stevea Duchesneho, Kerryho Huffmanna, volbu v prvním kole draftu 1993 a hotovost.

O ontarijského rodáka se mocně ucházeli také newyorští Rangers, kteří Québecu rovněž předložili nabídku trejdu. Celá situace dospěla až k arbitráži, v níž soudce Larry Bertuzzi rozhodl ve prospěch Flyers. Díky tomuto verdiktu tak ve Philadelphii mohla vzniknout legendární formace ve složení John LeClair, Eric Lindros, Mikael Renberg. Tato Legie zkázy byla v devadesátých letech postrachem všech soupeřů, v roce 1997 to Flyers dotáhli až do finále.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.