bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tento den v historii: Hašek pomohl Sabres k finálové výhře, Canadiens najali legendárního trenéra

8. června 2020, 8:00

Vojtěch Balon

V rámci našeho pravidelného seriálu se tentokrát vrátíme až do padesátých let minulého století a zavzpomínáme také na výkon Dominika Haška z přelomu tisíciletí.

1955: Montreal Canadiens po dlouhé době mění hlavního trenéra. Neúspěšného Dicka Irvina, který se slavným klubem vyhrál během patnácti let jen jeden Stanleyův pohár, nahradil legendární bývalý útočník a člen proslulé Punch Line Toe Blake. Pod jeho vedením Habs ovládli NHL osmkrát v průběhu třinácti sezón!

I po svém konci v roli hlavního trenéra v roce 1968 zůstal Blake u týmu v různých rolích a byl svědkem dalších sedmi Stanley Cupů. Pět z nich Habs získali pod vedením Blakeova chráněnce Scottyho Bowmana.

1999: Dominik Hašek pomohl 35 zákroky k výhře 3:2 v prodloužení v prvním zápase finále play-off proti Dallasu. Vítězný gól obstaral Jason Wooley, jenž se tak stal prvním obráncem v historii Sabres, který se trefil v prodloužení. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.