bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tento den v historii: den oslav, Lemieux poprvé navlékl dres Pittsburghu a Béliveau ukončil kariéru

9. června 2020, 8:00

Vojtěch Balon

Téměř v polovině června už povětšinou vrcholily i samotné finálové série bojů o Stanleyův pohár, právě 9.6. se radovali například Montreal Canadiens (1993), Colorado Avalanche (2001) v posledním zápase Raye Bourquea, New Jersey Devils (2003) či Chicago Blackhawks (2010). V tomto článku se ale vrátíme o několik desetiletí nazpět.

1971: Montrealská legenda Jean Béliveau svolala tiskovou konferenci do tamního hotelu Královny Alžběty, aby ohlásila konec své bohaté kariéry. Tehdy čtyřicetiletý centr se loučil doslova na vrcholu, v sezóně 1970/1971 dovedl Canadiens k triumfu ve Stanleyově poháru po sedmizápasové finálové sérii s Chicagem.

1984: O několik let poté, co jedna legenda odešla, jiná zase přišla. Pittsburgh Penguins si 9.6.1984 zvolili z první pozice draftu Maria Lemieuxe. Budoucí kapitán Pens a pozdější mentor mladého Jaromíra Jágra se stal klubovou legendou a dnes dokonce Tučňáky spoluvlastní.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.