bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tento den v historii: Bossyho premiérová padesátka

1. dubna 2020, 4:59

Jan Šlapáček

Co se v minulosti přihodilo na první aprílový den? Legendární útočník Mike Bossy v roce 1978 dosáhl na svoji první padesátku.

Jedna z nejvýraznějších postav organizace New York Islanders zažila premiérový průlom. Mike Bossy v tento den roku 1978 dokončil první jízdu za padesátigólovou sezónou, což se mu podařilo jako prvnímu nováčkovi v historii.

Nasázet soupeřům do branek minimálně padesát gólů se mu povedlo v devíti sezónách z deseti, pouze v té poslední zůstal těsně pod čtyřicítkou. Nastřílet pět desítek gólů devět let v řadě dokázal kromě Bossyho pouze Wayne Gretzky.

Kvůli zdravotním problémům byl Bossy donucen ukončit kariéru ve třiceti letech. Vzpomínky na něj ale zůstaly.

„Někdy se hráči dívají na časomíru a říkají si, že už je pozdě na vstřelení gólu. Pro Bossyho však nikdy nebylo pozdě." - Bill Torrey (generální manažer Islanders v letech 1972 - 1992).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.