bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tento den v historii: Auston Matthews debutoval čtyřmi góly, stanovil rekord

12. října 2019, 12:35

Jiří Sameš

12. říjen nabídl v minulosti National Hockey League hned několik významných a skvělých okamžiků. O ten nejčerstvější se přitom postaral útočník Toronto Maple Leafs Auston Matthews, jenž při svém debutu v nejlepší hokejové lize zazářil čtyřmi góly, čímž stanovil rekord.

Auston Matthews se přesně před třemi lety stal prvním hokejistou v moderní éře, který ve svém prvním zápase NHL v kariéře dokázal vstřelit čtyři góly.

Maple Leafs tehdy zahajovali sezonu 2016-2017 na ledě Ottawa Senators, jednoho z velkých rivalů. Matthews zde dvakrát skóroval v úvodní periodě, dvakrát potom v prostřední části.

Hattrick završil v čase 21:25, čtvrtou trefu přidal pouhé tři vteřiny před koncem druhé třetiny. Po čtyřiceti minutách svítilo v Canadian Tire Centre na výsledkové tabuli skóre 4:3 pro Toronto.

Rekord, co se moderní éry a nejvíce vstřelených gólů při debutu v NHL týče, předtím držela dvojice hokejistů.

Byli jimi přesně Fabian Brunnström (15. října 2008 za Dallas Stars) a útočník Derek Stepan (9. října 2010 za New York Rangers) - oba tři góly.

Matthews předvedl v Ottawě skvostné představení, avšak Javorové listy zápas do vítězného konce nakonec nedotáhly.

Sens v závěrečném dějství srovnali na 4:4. O jejich konečném úspěchu 5:4 v prodloužení, po pouhých 37 vteřinách od jeho úvodního vhazování, následně rozhodl útočník Kyle Turris.

Při poslední akci, která rozhodla o osudu utkání, byl na hřišti mimochodem i Matthews. A právě on si měl Kylea Turrise pohlídat.

„Individuálně se jedná o povedený start sezony," řekl tehdy Matthews.

„Poslední akce ale byla 100% mojí chybou," doplnil ještě.

Leafs z Matthewse, nyní dvaadvacetiletého Američana, udělali jedničku Vstupního draftu NHL 2016. Ve své nováčkovské sezoně jinak za 82 zápasů vstřelil 40 gólů a zapsal celkem 69 kanadských bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.