bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Teď ještě ne. Ovečkin a Capitals počkají s vyjednáváním o nové smlouvě

24. srpna 2020, 14:20

Šimon Rogner

Management Washingtonu chystá po dalším rychlém vyřazení v play-off změny. Začaly v neděli večer, když byl propuštěn hlavní trenér Todd Reirden, a velmi pravděpodobně se dotknou i sestavy – mluví se o možném odchodu Bradena Holtbyho. Kromě toho se ale Capitals budou muset zabývat i novou smlouvou pro Alexandra Ovečkina.

Kapitánovi Washingtonu končí po sezoně 2020/21 obrovitánský třináctiletý kontrakt na 124 miliónů dolarů, který podepsal v roce 2008 a díky němuž dostává ročně 9,54 miliónů. Už přes měsíc (od 13. července) může podle ligových regulí podepsat nový. Pokud tak do července příštího roku neučiní, stane se neomezeným volným hráčem a může odejít pryč.

To se ovšem téměř jistě nestane.

Čtyřiatřicetiletý Rus je totiž pořád klíčovým hráčem týmu, v němž už od ročníku 2009/10 nosí céčko na dresu. V šesti z posledních sedmi sezon dal minimálně 48 branek – to je mimochodem zápis z letošního zkráceného ročníku, v němž v 68 utkáních zaznamenal 67 bodů. Před dvěma roky pak Capitals konečně dovedl i ke Stanley Cupu, přispěl k němu 27 body ve 24 duelech.

Především však o konci neuvažuje ani on sám, ani klub, za který už 15 let nastupuje. Podle nejnovějších zpráv si obě strany ovšem nyní dají pauzu a k vyjednáváním o prodloužení smlouvy se vrátí až po začátku tréninkového kempu.

„Budeme o tom mluvit, až se vrátíme na tréninkový kemp. Pak budeme pokračovat v konverzacích,“ uvedl včera generální manažer klubu Brian MacLellan. Sám Ovečkin se k situaci vyjadřoval v půlce července, ještě před začátkem vyřazovacích bojů: „Ještě jsme o tom nemluvili. Ani na to nemyslím, protože máme teď hodně práce“.

Oba hlavní aktéři se krátce sešli po konci v sérii s Islanders a dohodli se, že novou smlouvu prodiskutují až v půlce listopadu, kdy začnou kluby trénovat na novou sezonu.

Bude zajímavé sledovat, s jakými představami Washington i Ovečkin půjdou do vyjednávání. Ruský snajpr by si bezpochyby mohl říct o více peněz, než momentálně bere (9,54 miliónů ročně). Na druhou stranu, platový strop Capitals není nafukovací. Už teď je klub v podstatě na hranici 81,5 miliónového limitu.

Záležet tak bude i na osudech brankáře Bradena Holtbyho (6,1 miliónů za rok) či obránců Brendena Dillona (1,635 miliónů) a Radko Gudase (2,345 miliónů), kteří můžou v říjnu zamířit na trh s volnými hráči. Nemluvě o tom, že ve stejnou dobu jako Ovečkin by bez smlouvy mohli být také Jakub Vrána (3,35 miliónů) a Ilja Samsonov (925 tisíc), velká brankářská naděje Capitals.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.