bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tavares s rozhodnutím spěchat nebude. Mám právo si všechno promyslet, říká

10. dubna 2018, 8:00

Jan Šlapáček

Celek z Brooklynu nedokázal v letošní sezóně splnit prvotní cíl, kterým byla účast ve vyřazovacích bojích. Islanders budou bez play-off podruhé v řadě, navíc je může v blízké době potkat ještě jedna velká rána. John Tavares je na konci své smlouvy a stále se neví, jestli bude v klubu pokračovat.

Útočník John Tavares podává po celou kariéru hvězdné výkony, je pravidelně nejproduktivnějším hráčem klubu, na týmový úspěch ale stále čeká. Během devíti sezón odehrál ve vyřazovacích bojích pouhých čtyřiadvacet zápasů a nevypadá to, že by v blízko době měli Islanders tým poskládaný tak, aby útočili na Stanleyův pohár.

Právě tento důvod rozdmýchává veškeré spekulace o jeho budoucnosti. Sedmadvacetiletý útočník získal v uplynulé sezóně čtyřiaosmdesát bodů, je na vrcholu svých sil a na stůl by mu pochopitelně přiletělo mnoho lukrativních nabídek. Sám hráč by si poté mohl vybrat, kde se pokusí o stříbrný pohár zabojovat. A možná se tak i stane.

„V příštích dnech či týdnech si musím odpočinout, sjednotit si myšlenky a pak se uvidí. Myslím, že mám právo si vše důkladně promyslet. Momentálně nevím, kdy se rozhodnu. Může to být za týden, ale klidně i za měsíc, všechno má svůj čas," řekl ke své situaci kapitán Islanders.

Tavares následně doplnil, že stále přemýšlí o nevydařeném ročníku ze strany Islanders, a že si v hlavě ještě nepromítal, který z klubů by o jeho služby mohl mít potencionálně zájem, pokud by se stal volným hráčem.

John Tavares na MS do Dánska nepojede. Nechce riskovat!

„Nikdy nevíte, kolikrát se do takovéhle situace dostanete. Možná se jen podíváte na to, jaké máte možnosti a pak se rozhodnete," čímž Tavares nepřímo naznačil, že i kdyby skončil na trhu s volnými hráči, klidně by pak mohl podepsat smlouvu s Islanders. „Stále si ale nejsem jistý, jestli to chci vůbec udělat. Vždycky jsem říkal, že to tady miluji a to se nezměnilo," uklidnil fanoušky.

Pokud se ale nakonec Tavares rozhodne vyzkoušet trh volných hráčů, tak bude jedním z nejlepších hokejistů v historii, kteří se na něm ukázali. Kanadský útočník a jednička draftu z roku 2009 má na svém kontě 621 bodů, které si připsal během 669 duelů. Tahle sága bude opravdu zajímavá.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.