bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tavares je zpátky doma v Torontu, s Islanders se už nesešel. Odejde?

29. června 2018, 14:00

Šimon Rogner

Od pondělí do včerejška probíhaly v ústředí agentury CAA v Los Angeles rozhovory mezi zástupci šesti týmů včetně New York Islanders a útočníkem Johnem Tavaresem. Jednání nicméně včerejškem skončily a kapitán Ostrovanů, který se 1. července může oficiálně stát nechráněným volným hráčem, už podle novináře serveru The Athletic Arthura Stapla odletěl zpět do domů do Toronta. Dá se tak předpokládat, že už se oficiálně rozhodl a že během dneška bude informovat o svém rozhodnutí minimálně v rovině, zda opustí New York, či ne.

New York Islanders, Toronto Maple Leafs, San Jose Sharks, Boston Bruins, Tampa Bay Lightning a Dallas Stars. Jeden z dresů těchto šesti týmů bude Tavares minimálně v příští sezóně oblékat. Jaký to bude, stále nevíme, ale podle Arthura Stapla na kanadského útočníka zapůsobila každá ze šesti nabídek. Údajně ovšem zatím mezi cizími kluby vedou Sharks následování Maple Leafs.

Jaké jsou konkrétní nabídky jednotlivých týmů, také není známé, nicméně ještě před odletem Tavarese a jeho agenta Pata Brissona do Los Angeles měl nový generální manažer Ostrovanů Lou Lamoriello předložit oficiální nabídku osmileté smlouvy s celkovou hodnotou 88 miliónů dolarů. Je ale možné, že kvůli ostatním klubům musel svoji nabídku zvýšit a jít nad hranici 11 miliónů za rok. Kvůli Tavaresovi by toho však určitě byl ochoten.

Na podepsání osmileté smlouvy s Tavaresem mají Islanders čas pouze do dnešní půlnoci. Pokud se jim to do té doby nepodaří, nemusí sice o svého kapitána nutně přijít, ale už by s ním mohly stejně jako ostatní kluby uzavřít jen sedmiletý kontrakt. Přišly by tím o jednu ze svých největších výhod ve vyjednáváních.

Toronto začalo, Tampa skončila

V těch zatím mezi pěticí vyzyvatelů vedou Sharks. Klub měl při schůzce s Tavaresem kromě generálního manažera Douga Wilsona, jeho asistenta Joea Willa a trenéra Petera DeBoera reprezentovat také vlastník Hasso Plattner. To je sama o sobě velice zajímavá informace, Plattner totiž údajně nepatří mezi příliš viditelné vlastníky, a i na Radě guvernérů ho často zastupuje Wilson. S Tavaresem se setkali v úterý a mluvili spolu o trochu déle než dvě hodiny.

Tavaresův kemp se jako první v pondělí sešel se zástupci Toronta, prezidentem Brendanem Shanahanem, generálním manažerem Kylem Dubasem a koučem Mikem Babcockem, jehož si údajně velmi váží. Toronto mu podle některých médií mohlo nabídnout roční smlouvu s maximálním platem přes 15 miliónů dolarů. Schůzka trvala dvě hodiny.

Poté přišli na řadu Islanders, Lamoriello, spoluvlastník Scott Malkin a trenér Barry Trotz byli na schůzce dvě hodiny, oba ale obešli média, takže nejsou k dispozici žádné fotky.

Po San Jose následovala delegace Bostonu vedená prezidentem Camem Neelym, generálním manažerem Donem Sweeneym a trenérem Brucem Cassidym. S Tavaresem hovořili necelé dvě hodiny.

Třetí den přišli na řadu poslední zájemci – Dallas a Tampa. Prezident Dallasu Jim Lites, generální manažer Jim Nill a kouč Jim Montgomery strávili u Tavarese dvě a čtvrt hodiny a svůj odchod komentovali tím, že byli „potěšení, že si je Tavares vybral jako jeden ze šesti týmů.“

Lightning zastupovali na schůzce generální manažer Steve Yzerman, jeho asistent Julien Brisebois a trenér Jon Cooper. Svoji nabídku představovali méně než dvě hodiny a završili kolečko šesti klubů.

Původně se předpokládalo, že Islanders dostanou ještě další příležitost na osobní pohovor, ale to se nakonec nestalo. Tavares včera odletěl zpět domů do Toronta a už během dneška zřejmě bude informovat minimálně, zda zůstane v Brooklynu, nebo odejde.

Oznámit může samozřejmě i jméno nového týmu, nový kontrakt by s ním ale oficiálně mohl podepsat až v neděli po otevření trhu s volnými hráči. Ať už to skončí jakkoliv, hokejovou veřejnost čekají poslední hodiny #TavaresWatch.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.