bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tavares bude kromě Islanders jednat s dalšími pěti kluby, prohlásil jeho agent

24. června 2018, 20:00

Petr Sumbal

Minulý týden reportér televize Sportsnet Chris Johnston pustil do světa informace o tom, že dohoda Johna Tavarese a New Yorkem Islanders je v podstatě za rohem, nyní se ale situace tak jasně nejeví. Dle vyjádření hráčova agenta totiž bude jeho klient jednat kromě Islanders ještě s dalšími pěti kluby. Fanoušci newyorského klubu tak dál zůstávají v napětí, jak kauza ohledně nové smlouvy jejich kapitána dopadne.

Sedmadvacetiletý útočník má před sebou nelehké rozhodnutí, které bude muset už brzy učinit. Končí mu totiž smlouva a bude se muset rozhodnout, kam jeho příští kroky povedou. První možností, a také tou, která se nejvíce nabízí, je, že by i dál oblékal s céčkem na prsou dres New Yorku Islanders. Také se ale může stát, že bude chtít kanadský útočník změnit vzduch a rozhodne se poprvé v kariéře změnit působiště.

Pokud se s Ostrovany nedohodne do 1. července, stane se nechráněným volným hráčem a budou ho moci oslovit všechny ostatní kluby. Už předtím ale bude podle slov hráčova agenta Pata Brissona mluvit se zástupci pěti klubů. Podle webu The Athletic by mezi oněmi týmy měly být Toronto, San Jose a Dallas.

K celé situaci okolo zásadního člena týmu se vyjádřil i nový generální manažer a prezident Islanders Lou Lamoriello: „Necítím žádné zklamání nebo zradu. Je jeho právem učinit takovou volbu, jakou uzná za vhodné. My teď musíme pouze doufat, že si vybere Islanders.“ Lamoriello už s Tavaresem podle informací reportéra televize Sportsnet Chrise Johnstona několikrát jednal, takže možná ví víc, ale do médií nic neprozradil.

Pro Lamoriella je v každém případě podpis Tavarese nyní klíčovým úkolem i podle toho budou fanoušci Islanders začátek jeho panování v klubu hodnotit. Legendární GM už po svém příchodu stihl propustit generálního manažera Gartha Snowa a také trenéra Douga Weighta. Toho nahradil vítězem Stanley Cupu s Washingtonem Barrym Trotzem. Teď se musí naplno věnovat případu Tavares.

Sám Tavares se ohledně svého setrvání v klubu, který ho draftoval jako číslo jedna v roce 2009, vyjádřil v dubnu takto: „Chtěl bych tady zůstal, doufám, že to tak i dopadne. Ale mám samozřejmě ještě nějaký čas na promyšlení situace. Mám to tady rád a cítím, že lidi zase mají rádi mě. Vážně si tady nemůžu na nic stěžovat.“

Další dny napoví, zda dojde ke stěhování hlavní tváře Islanders nebo vše zůstane při starém.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.