bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tatar nakonec našel s Detroitem společnou řeč, upsal se mu na další čtyři roky

22. července 2017, 12:00

Petr Sumbal

Tomáš Tatar podepsal nový kontrakt s Detroitem Red Wings, se kterým spojil zatím svou celou dosavadní kariéru v NHL. Slovenský útočník si během následujících čtyř let vydělá průměrně 5,3 milionu dolarů na sezonu. Přestože se Tatar s klubem účastnili arbitrážního slyšení, nakonec se vzájemně dohodli ještě před jeho verdiktem.

Už to vypadalo, že se nedohodnou. Ve čtvrtek se Tomáš Tatar zúčastnil spolu se svým dosavadním zaměstnavatelem Detroitem Red Wings nepopulární arbitráže, na které bojoval o co nejlepší smlouvu. Zatímco šestadvacetiletý útočník požadoval 5,3 milionu dolarů na sezonu, Red Wings mu byli ochotni údajně nabídnout jen 4,1 milionu.

Poté, co obě strany předložily své argumenty, měl arbitrážní soud osmačtyřicet hodin na to, aby vyřkl svůj verdikt. Na ten však nakonec ani nedošlo. Detroit totiž svolil s požadavky hráče a předložil mu smlouvu na čtyři roky, během nichž mu vyplatí dohromady 21,2 milionu dolarů.

„Je skvělé, že jsme nakonec našli cestu a dohodli se, “ řekl Tatar, který v předchozích třech sezonách vždy překonal dvaceti gólovou hranici, portálu Detroit Free Press. „Bylo to trochu stresující, nebyl jsem úplně šťastný z toho, jak se to vyvíjelo. Myslím, že jsme se ale neustále pokoušeli najít způsob, jak podepsat smlouvu a nečekat na výsledek arbitráže a jsem opravdu rád, že se to povedlo. “

Tatar byl Detroitem v roce 2009 draftovaný ve druhém kole (celkově 60. v pořadí) a postupně se vypracoval v jednoho z klíčových hráčů celé organizace. Ve třech předchozích sezonách dohromady vynechal jen jeden zápas a vypadá to, že i přes dubnovou operaci ramene stihne zářijový předsezonní kemp.

„Opravdu hodně jsem tady chtěl zůstat, miluji to tu,“ vyznal se Tatar. „Mám tu spoustu přátel, s kluky v kabině spolu skvěle vycházíme. Bylo by hodně nepříjemné mít jen jednoletou smlouvu a nevědět, co přijde. Jsem extrémně šťastný, že zůstanu, je to velká úleva,“ uzavřel Slovák, který svou vlast reprezentoval na čtyřech mistrovstvích světa a olympijských hrách v Soči.

Fanoušci Detroitu se tak mohou těšit na to, že svůj jubilejní stý gól v NHL vstřelí Tomáš Tatar právě v dresu Red Wings.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.