bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tatar dál sklízí chválu od expertů. Měl báječnou sezonu, smeká Johnson

18. srpna 2019, 12:00

Tomáš Zatloukal

Zatímco Tomáš Tatar tvrdě maká v Bratislavě pod vedením vyhlášeného odborníka Tomáše Mihálika, na jehož tréninkové metody v minulosti sázel i wimbledonský šampion Lleyton Hewitt, za velkou louží se překvapivý tahoun montrealských Canadiens dočkal další uznalé poklony.

Tentokrát ocenil Tatarovy kvality bývalý hráč NHL a nyní televizní expert Mike Johnson, když osmadvacetiletého Slováka zařadil mezi nejlepší všestranné útočníky současnosti.

Tatar po krátké a nepovedené štaci ve Vegas zažil na nejslavnější hokejové adrese renesanci své kariéry. V dresu Habs nastřádal 58 bodů, pětadvacetkrát skóroval a byl druhým nejproduktivnějším mužem týmu za Maxem Domim.

To jsou ofenzivní čísla. 

Johnson si nicméně dobře všiml, že ilavský rodák exceloval i na druhé straně kluziště. "Má za sebou parádní sezonu. Byl produktivní a dosáhl na velmi dobrá čísla také v obranné činnosti. Dařilo se mu na obou koncích ledu," chválil ho čtyřiačtyřicetiletý Kanaďan.

Tatar zaujal krom jiného vynikajícími výsledky ve statistice Corsi, o čemž si můžete přečíst v podrobném textu Davida Sokola. Navrch odebral 52 kotoučů, podobně si vedli třeba i John Tavares či Sidney Crosby.

Všestranný borec zkrátka válel. Fazónu poté Tatar potvrdil i na mezinárodní scéně, když se blýskl na domácím mistrovství světa.

Golden Knights je jistě vděčný, že ho loni v září poslali o dům dál a on mohl začít s čistým štítem v Montrealu. "Jsem rád, že jsem se chytil," povídal pro NHL.com. "Tvrdý trénink se mi nakonec vyplatil. Montreal se pro mě stal druhým domovem, moc jsem si tohle město zamiloval."

I v nové sezoně by měl mít pro Canadiens zásadní význam, sám už je na začátek ligy natěšený. "Jsem optimista," vyhlíží vzestup tabulkou Východní konference.

Pokud k němu skutečně dojde, vsaďte se, že v tom bude mít prsty právě skvělý bruslař s devadesátkou na zádech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.