bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa přijede na led Winnipegu. Pittsburgh a Carolina favority

17. ledna 2020, 18:23

Jan Vojkůvka

Páteční program v zámořské NHL nabídne fanouškům hokeje celkem tři zápasy. V nich jsou vesměs karty rozdány předem. Pittsburgh a Carolina jsou favority svých zápasů, zajímavý ovšem bude zápas mezi Winnipegem a Tampou.

Tampa má za sebou několik týdnů, během kterých na ledě dominovala. Nyní ovšem už tak suverénní není a střídá výhry s porážkami. Vše přitom začalo během duelu v New Jersey, kde Blesky přišly o svou desetizápasovou šňůru výher. Pak sice Lightning doma porazili Los Angeles, ale v noci na pátek padli na kluzišti Minnesoty.

Odtud se rychle museli přesunout do kanadského Winnipegu, kde je čekají Jets. Těm se povedlo v posledním utkání porazit Vancouver 4:0, a napravit tak své zaváhání ze zápasů s Bostonem a Nashvillem.

Hledat favorita v tomto klání může být ošidné. Ostatně v listopadu Jets vyhráli na ledě soupeře 4:3. Přitom z hlediska formy posledních týdnů by měla být Tampa papírově silnější. Zápas se však zdá být otevřený.

Zcela jiná situace je ovšem v ostatních zápasech. Pittsburgh bude plnit roli superfavorita proti Detroitu, který má po 47 zápasech pouze 27 bodů a ztrácí na svého dnešního soupeře neskutečných 36 bodů. Penguins sice v noci na pátek prohráli s Bostonem, ale o to víc budou chtít uspět na ledě Red Wings.

Posledním střetnutím bude souboj Caroliny s Anaheimem. I zde se zdá, že favorit je zcela zřejmý. Carolina má na kontě dvě porážky v řadě a nutně potřebuje zvítězit, aby se zase trochu odpoutala od hrozby pádu z první osmičky na Východě.

Anaheim, který dokázal v posledním duelu vyhrát v Nashvillu, je výrazným outsiderem zápasu. Po velmi dobrých výkonech v prvním měsíci sezony se postupně propadl až k samotnému chvostu Západu a jeho zmar potvrdil i minulý a tento týden, kdy prohrál čtyřikrát v řadě (negativní sérii přerušil právě proti Nashvillu).

01:30 Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins
DET: bilance 12-32-3 vs PIT: bilance 29-13-5

01:30 Carolina Hurricanes - Anaheim Ducks
CAR: bilance 27-18-2 vs ANA: bilance 18-24-5

02:00 Winnipeg Jets - Tampa Bay Lightning
WPG: bilance 25-18-4 vs TBL: bilance 28-15-4

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.