bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa může navýšit náskok na čele ligy. Ukončí Anaheim v Minnesotě černou sérii?

17. ledna 2019, 19:49

Jan Vojkůvka

Tampa Bay ve čtvrtek na domácím ledě přivítá Toronto, které by po dvou porážkách rádo opět uspělo a získalo na své konto výhru. Jenže rozjeté Blesky rozhodně nechtějí diviznímu rivalovi nic darovat. Anaheim vyrazil na led Minnesoty, kde se pokusí přerušit svou šňůru dvanácti porážek v řadě.

01:00 Boston Bruins - St. Louis Blues

Po vcelku vydařených výkonech v novém roce se Bostonu přestalo lehce dařit. Po domácí porážce s Montrealem si chtěli spravit náladu při utkání ve Philadelphii, ale trápící se domácí je dokonale zaskočili a porazili 4:3. Zklamání Bruins bylo velké, ale moc dobře vědí, že musí nepovedené zápasy rychle hodit za hlavu.

Ani ne 24 hodin po prohře ve Philadelphii je totiž čeká domácí duel proti St. Louis. Tomu se na přelomu minulého a tohoto týdne podařilo vyhrát tři zápasy v řadě, navíc ne zrovna proti lehkým soupeřům (Montreal, Dallas a Washington). Avšak v posledním duelu na ledě Islanders prohrál 1:2 po prodloužení.

01:00 New York Islanders - New Jersey Devils

Právě Islanders, kteří před dvěma dny slavili domácí výhru nad Blues, se představí počtvrté v řadě doma. Na kontě mají po porážce v derby s Rangers velmi cennou výhru nad Tampou 5:1 a již zmíněné vítězství nad St. Louis. Proti New Jersey, které se dlouhodobě nemůže chlubit nějakou výbornou formou, budou favority. 

Opírat se budou moci i o dva vzájemné zápasy z listopadu, kdy Ostrované porazili své soupeře doma 3:0 a na jejich ledě vydolovali výhru 4:3 po prodloužení. Od té doby však New Jersey přeci jen trochu stabilizovalo své výkony, nicméně s 12. místem ve Východní konferenci nemůže být spokojeno.

01:00 New York Rangers - Chicago Blackhawks

Rangers náleží na Východě 11. příčka, ale jejich ztráta na nejlepší osmičku, jež si zahraje v play off, je po polovině sezony už jedenáctibodová. A tedy hodně výrazná. Rangers hodně doplácí na svou obranu, která v ramci celé ligy patří k podprůměru.

Proti Chicagu by si však Rangers mohli trochu svou bilanci napravit. Blackhawks se hrubě nedaří, v rámci celé ligy jsou předposlední a jejich konto tíží čtyři porážky v řadě. Jejich defenziva je navíc druhá nejhorší (hůř je na tom jen Ottawa). V říjnu přitom Chicago doma dokázalo New York porazit 4:1, to však bylo ještě před obrovskou krizí, která tým v této sezoně zasáhla. 

01:30 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs

Toronto přijede na led lídra Východní konference, aby se pokusilo po dvou porážkách opět pocítit radost z vítězství. Maple Leafs v neděli prohráli doma těsně 2:3 s Bostonem a v úterý schytali další domácí porážku 3:6 od Colorada. Kvůli horší formě ztratilo Toronto další body v honbě za vedoucím celkem nejen celé ligy, ale i vlastní Atlantické divize. 

Tampa dokázala z posledních zápasů vyhrát hned osmkrát a se 74 body má na čele ligy náskok 9 bodů na druhé Calgary, které vede Západní konferenci. Tampa sice na začátku týdne padla na ledě Islanders 1:5, ale své zaváhání o dva dny později napravila na ledě Dallasu, kde se zase vrátila po výsledku 2:0 na vítěznou vlnu. S Torontem se Blesky utkaly už v polovině prosince a tehdy zvítězily doma 4:1. 

02:00 Nashville Predators - Winnipeg Jets

Nashville se snaží dostat zpět do formy, díky níž v prvních měsících vévodil Západní konferenci. Cesta zpět na vrchol je ovšem velmi těžká a Predators trochu trápí občasné výpadky formy. To se projevilo například na konci minulého týdne, kdy po porážce na ledě Columbusu (což by nebyla žádná ostuda), přišla vysoká prohra 3:6 na ledě Caroliny. 

V noci na pátek navíc na Nashville čeká velmi těžký soupeř v podobě Winnipegu, který má na kontě tři výhry v řadě a pronikl díky tomu do čela Centrální divize právě před své rivaly z Nashvillu. Predators už v této sezoně jednou Jets hostili a v říjnu je dokázali porazit 3:0. Tentokrát to však budou mít proti rozjetému soupeři o něco těžší.

02:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks

Obrovské trápení prožívá v posledních týdnech Anaheim, který prohrál dvanáct zápasů v řadě! Na své výkony se snaží reagovat zvýšenou aktivitou při jednání s ostatními týmy o výměnách. Během tohoto týdne už obchodovali s Dallasem (získali Shora za Cogliana), Vancouverem (Del Zotta za Schenna) a Minnesotou (Kloose za Aberga).

Právě s Minnesotou se Ducks utkají v noci na pátek a rozhodně budou doufat, že jejich střetnutí dopadne lépe než v listopadu. Tehdy Anaheim doma schytal těžkou porážku 1:5. Wild ovšem mají velmi slušnou dlouhodobou formu a vyhráli šest z posledních deseti zápasů. Sice padli například na ledě Philadelphie 4:7, nebo si připsali domácí porážku s Detroitem 2:5, ale i tak budou proti Anaheimu v pozicích favoritů.

02:30 Dallas Stars - Los Angeles Kings

Čtvrteční program uzavře v NHL souboj Dallasu a Los Angeles. Oba týmy se už v Dallasu jednou v této sezoně potkali a domácí Stars vyhráli tehdy 4:2. I tentokrát bude celek z Texasu v utkání favoritem.

Kings totiž po celou sezonu předvádí špatné výkony a jakýkoliv záblesk naděje je dříve nebo později zase zapomenut. Los Angeles je v lize na posledním místě a v této sezoně už moc šancí na nějaký zázrak mít nebudou.

Právě na Kings by chtěli hokejisté Dallasu ukončit svou bídnou sérii tří porážek v řadě, kvůli nimž se navýšila jejich ztráta na páté Vegas (Dallas už ztrácí 10 bodů na 5. místo a je ve společnosti hned šesti týmů, který v tuto chvíli bojují o nejlepší osmičku).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.