bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa Bay v boji o playoff. Půjde do něj i se Stamkosem?

19. března 2017, 15:15

Michal Janoštík

Tam Bay Lightning má od přestupového okénka na svém kontě sedm výher, dvě prohry v základní hrací době a jednu prohru po ní. Díky zlepšeným výkonům je tak opět v boji o playoff, i když v sobotu padla s Washingtonem a nevyužila šanci na posunutí se na divokou kartu.

Není to tak dlouho zpátky, kdy Tampa byla srovnána na posledním místě konference. Přesněji skoro dva týdny před tím, než se generální manažer Steve Yzerman odhodlal k zajímavým výměnám. Mužstvo opustili Brian Boyle, Ben Bishop a Valtteri Filppula. Yzerman své poslání splnil. Získal místo pod platovým stropem a posílil svou farmu Syracuse Crunch.

Tampa se však probrala a z ničeho nic je v bojích o playoff. Má o jeden bod méně než New York Islanders a na Toronto, které drží poslední místo, jenž zaručuje playoff, jí chybí dva body. Lightning jsou na dostřel a pravděpodobně si to rozdají o poslední vstupenku právě s těmito týmy.

Floridský celek má zkušenosti s vyřazovacími zápasy, a pokud se do nich dostane, nedá svou kůži lacino. Hlavně na základě toho, že do konce sezóny je čeká ještě dlouhá a trnitá cesta, která právě boje z playoff bude připomínat. Rozjetá Tampa by se tak mohla stát hodně nepříjemným protivníkem.

Ale to předbíháme. Lightning si libují v tom, že vyřešili svou platovou situaci a mohou opět v klidu dýchat. Navíc se zdá, že talentová základna je na velmi dobré úrovni.

„Vypadá to tak, že kluci, kteří hráli v AHL a nedostávali tolik šancí, jsou odhodlaní zabojovat o místo v NHL,“ řekl kouč Jon Cooper. „Dobře se nám s tím pracuje. Je špatné, že jsme přišli o Stevena Stamkose, ale vypadá to, že se nám daří se z toho pomalu dostat. A co víc, Stamkosův návrat se blíží.“

Je to tak, velkou část sezóny Tampy poznamenal výpadek klíčového střelce. Ten se zranil v polovině listopadu a od té doby nenastoupil. V posledních dnech se ovšem objevily informace o jeho plánovaném návratu. Ten by se neměl odehrát v základní části, ale právě na případné playoff by se skvělý centr mohl vrátit. A to by bylo pro jeho celek obrovské posílení!

Stamkos už déle než měsíc bruslí, trénuje a cestuje s týmem. Zatím však nepodstupuje souboje a ještě se tak nemůže vrátit do plného nasazení. Ale představte si to vylepšení týmu, kdyby se na vyřazovací část vrátil. Opět se tu ovšem objevuje záludná otázka. Nasadit Stamkose do playoff, získat v něm velkou sílu a podpořit tak celý tým, a nebo ho nechat odpočinout a neriskovat? Steven má totiž dlouhodobou smlouvu a možné obnovení zranění by mohlo být pro Yzermana a jeho klub špatně řešitelným problémem.

„Jediná šance, aby si letos mohl zahrát, je dostat se do playoff,“ dodal Cooper. „Dokud doktoři a Steven neřeknou, že je připraven, tak nenastoupí. Já však vím, že dělá vše pro to, aby to bylo co nejdříve. Je to bojovník.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.