bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa Bay šlape i bez něj, Vasilevskij se ale vrací

13. prosince 2018, 17:39

David Zlomek

Dobrá zpráva pro fanoušky Tampy Bay. Jejich zraněná jednička Andrej Vasilejvskij se do hry podle všeho zapojí už dnes v noci v šlágru proti Torontu. Čtyřiadvacetiletý gólman zmeškal kvůli zlomenině v levé noze čtrnáct zápasů, včera už však naplno trénoval a je připraven. Trenér Cooper je opatrnější.

Jon Cooper sice potvrdil, že v tréninku vypadal Vasilevskij dobře, nicméně nebyl schopen říct, zdali je připraven ke startu v brance.

„Možné je všechno, ale je to na něm, rozhodneme se dneska,” řekl Cooper novinářům. „Trénink měl hodinu a nacvičovali jsme přesilovky i normální hru, takže se pořádně zapotil. Uvidíme, jak na to zareaguje tělo. Podle mě to zvládl velmi dobře.”

Když se zranil, bylo mu předpovídáno, že do hry určitě nezasáhne čtyři týdny, ale bylo možné, že se léčba protáhne až na šest. Naštěstí pro Lightning platila dřívější varianta, Vasilevskij byl po čtyřech týdnech schopen naplno trénovat.

Do individuálního tréninku se vrhl už před týdnem, od té doby je s týmem denně. „Měl zranění, které nepřetrvává další měsíce, díky Bohu. Stačí, když se to zahojí jednou, pak je to dobré už pořád,” oddychl si Cooper.

Jeho tým je momentálně nejlepší v lize a sledovat ho je pro milovníka ofenzivní hry zážitkem. Takže se nabízí otázka – potřebují vůbec Blesky jeho návrat? Vyhrály sedm zápasů za sebou a při jeho nepřítomnosti prohrály jenom dva zápasy. 

Louis Domingue, jeho záskok, roli jedničky zvládl skvěle. Co se týče výher, je třetí nejlepší brankář v celé lize.

Odpověď na otázku je ale koneckonců ano. Vasilevskij prostě patří k ligové špičce. Letos pustil v průměru 2,29 gólů v zápase, což ho řadí na čtvrté místo, v procentuální úspěšnosti zákroků je pak pátý s hodnotou 92,7. Samozřejmě má odehráno méně zápasů než konkurenti, nicméně v brance je velká jistota.

Další indicie, která nahrává jeho definitivnímu návratu, je odeslání brankáře Edwarda Pasquala zpátky na farmu, aby udělal místo právě ruskému gólmanovi. 

„Je to týmová hra, proto máte v klubu hráče, kteří čekají na místo, kdyby se náhodou někdo zranil. Samozřejmě si nepřejete, aby se vám brankářská jednička zranila na měsíc, což je tak patnáct zápasů. Někdy se to ale stává a musíte do hry někoho poslat. Louis (Domingue) to zvládl skvěle,” chválil Cooper.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.