bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tampa Bay se přiblížila finále. Pátý duel urvala v rychlém prodloužení

23. května 2016, 5:24

Michal Sobotka

Bez sedmi vteřin trvalo nastavení pátého duelu jednu minutu. Za tu dobu stihli hokejisté Tampy Bay rozhodnout a získat třetí bod v sérii. Blesky se tak přiblížily postupu do finále, do kterého mohou definitivně proniknout v noci z úterý na středu, navíc před vlastními fanoušky.

Pittsburgh Penguins – Tampa Bay Lightning

3:4p (1:0, 2:2, 0:1 – 0:1)

Branky a nahrávky: 20. Dumoulin (Rust, Kunitz), 22. Hörnqvist (Hagelin, Määttä), 40. Kunitz (Malkin) – 34. Killorn (Šustr), 35. Kučerov (Naměstnikov), 57. Kučerov (Johnson, Palát), 61. Johnson (Garrison, Kučerov).

Stav série: 2-3.

V sérii s newyorskými Ostrovany se Tampě dařilo rychle rozhodovat v prodloužení. V důležitém pátém zápase konferenčního finále se jí to povedlo znovu. Hosté přitom v prvních dvou třetinách museli žehrat na špatně sehrané závěry, při kterých dvakrát inkasovali. Rozhodující závěrečné pasáže však patřily právě Bleskům.

Hlavní střelec hostů Nikita Kučerov poslal zápas do prodloužení, ve kterém střelu Garrisona srazil šťastně zády Tyler Johnson za bezmocného Fleuryho. Pittsburgh prohrál druhé z celkových pěti prodloužení v letošním play-off.

M. Fleury (PIT) – odchytal 60:53 minut, 21 zákroků, úspěšnost 84,0 %
A. Vasilevskij (TBL) – odchytal 60:47 minut, 31 zákroků, úspěšnost 91,2 %

Ondřej Palát (TBL) – 0+1, 1 střela, čas na ledě 16:59
Andrej Šustr (TBL) – 0+1, 0 střel, čas na ledě 13:38

1. hvězda utkání – Nikita Kučerov (TBL)
2. hvězda utkání – Jason Garrison (TBL)
3. hvězda utkání – Chris Kunitz (PIT)

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.