bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Talent Askarov. Nástupce Rinneho obehrává soupeře a chystá se na juniorský šampionát

21. listopadu 2020, 20:14

Matěj Hodoval

Takový brankář se rodí jednou za čas. Odborníci napříč hokejovým světem jsou uchváceni talentem, který srší z ruského mladíka Jaroslava Askarova. Ten i přes svůj útlý věk podává fantastické výkony, které bude chtít potvrdit na vrcholné juniorské akci na přelomu roku.

Pokud nesledujete dění v Kontinentální hokejové lize, stejně jste pravděpodobně zaregistrovali video, na němž gólman ze zmíněné soutěže za svou klecí obehrál soupeře.

Tímto maskovaným mužem je právě Jaroslav Askarov. Ten však není známý pro tento klip, nýbrž pro své celkové brankářské schopnosti. Mnozí v jeho spojitosti hovoří o mimořádném talentu, který má potenciál dostat se až na úroveň třeba Careyho Price.

Jeho letošní čísla tyto predikce jen povzbuzují.

Ruský národní tým nominoval na turnaj Karjala mladé mužstvo, aby mělo herní praxi před nadcházejícím juniorským šampionátem, který se na přelomu tohoto roku uskuteční v edmontonské bublině.

Mladíci překvapili, celou akci ovládli se třemi výhrami a výrazně na sebe upozornili. Jedním ze základních kamenů úspěchu byl také Jaroslav Askarov.

Rodák z Omsku se postavil do brankoviště v každém utkání, vyzkoušel si tak souboj s Českem, Finskem i Švédskem. A nezklamal, zapsal famózní 96,2% úspěšnost zásahů a průměr inkasovaných branek udržel pod jednu na zápas.

Obdobně si vede také v Kontinentální hokejové lize. V dresu prestižního SKA Petrohrad dostal zatím šanci v sedmi startech, v nichž čtyřikrát dokázal se svým mužstvem dojít k vítězství. Z pohledu individuálních statistik je na 96,2% úspěšnosti zásahů a průměru 0,96 inkasované branky na utkání.

Aktuálně leží před Askarovem další výzva. Vloni se mu z osobního hlediska úplně nevydařilo juniorské mistrovství světa. Ačkoliv je třeba brát jeho výkony s rezervou, protože stále mu je pouze osmnáct let, sám letos určitě bude chtít zazářit mnohem více.

V tuto chvíli figuruje jedenáctka posledního draftu, jež by v budoucnu měla nahradit mezi třemi tyčemi Predators legendárního Pekku Rinneho, také v nominaci na kemp ruské reprezentace před zmíněným šampionátem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.