bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tak trochu jiné léto. McDavid vypadá dobře, s návratem do hry ale zůstává opatrný

9. září 2019, 18:00

Jiří Lacina

Ohledně přesného termínu plné zápasové zátěže neplýtvá optimismem. Přesná datum pro novináře neměl. Connor McDavid je po zdlouhavém kurýrování kolenních vazů mlčenlivý, ačkoli na ledě promlouval poměrně hlasitě. Jeho uvolněný pohyb nic špatného nesignalizoval.

Kapitán Edmontonu Oilers se o víkendu zúčastnil neformálního rozbruslení veteránů a ukázal při něm všechno, co ho zdobí: absolutní rychlost, hluboko vykrojené oblouky i ostré zasekávačky. Tedy všechno to, co z něj dělá nejlepšího hráče světa a současně dost zatěžuje kolena. Žádný negativní signál zaznamenán nebyl.

Novináři popisovali jeho pohyb jako „let“. Lídr Edmontonu jim zatím nechtěl potvrdit, do kolika přípravných utkání nastoupí. Jestli tedy vůbec do nějakého nastoupí. Celkový dojem prý je takový, že věci jdou správným směrem a není důvod ke znepokojení. Na úvodní dotaz ohledně stavu svého levého kolena zareagoval stručně: „V pořádku, nic se nemění,“ řekl žurnalistům.

Na konci minulé sezóny se všem v Edmontonu zatajil dech, když najel v hale Saddledome do branky a koleno si poranil. Nikdo nevěděl, do jaké míry tahle obtíž poznamená jeho přípravu na další ročník. Po opakovaných konzultacích se nakonec hráč i klub rozhodli řešit záležitost konzervativně, tedy bez použití chirurgického nože.

Dlouhé volno, typické pro Oilers posledních let, přišlo vhod. Po pěti měsících vypadá vše dobře, třebaže brusle McDavidovi chyběly. „Jsem spíš chlap, který chodí na led brzo po sezóně, neberu si moc dlouhou pauzu. To byla hlavní změna. Nějakou dobu jsem na led nemohl.“

Při trénincích v rámci programu Garyho Robertse prý bolesti necítil. Sezóna začíná Edmontonu 2. října domácím utkáním s Vancouverem. „Makáme na tom, ale je to mimo mou kontrolu. Záleží na doktorech. Musíte se zeptat někoho chytřejšího, než jsem já. Až mi řeknou, že můžu, tak do toho půjdu. Rozhodnutí padne na základě testů.“

Pokud by to nevyšlo od samého začátku, herní pauza by snad neměla být dlouhá. Pro McDavida by to byla druhá významnější zdravotní nepříjemnost. Tou první prošel hned v úvodní sezóně 2015-16, kdy mu zlomená klíční kost sebrala skoro půlku základní části.

„S vazy zatím nemám žádnou zkušenost, takže na to nechci tlačit. Na druhou stranu to zatížit musíte, abyste viděli, jak se to hojí. Mám štěstí, že spolupracuji se skvělými lékaři a týmem Oilers, zatím jde všechno hladce,“ dodal dvojnásobný vítěz produktivity NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.