bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tajná zbraň? Švéd Olofsson vyrovnal rekord a ohromuje Buffalo

12. října 2019, 15:00

Matěj Hodoval

Hokejisté Buffala mají na začátku sezony fantastickou formu. Sabres dokázali v každém z pěti dosud odehraných zápasů bodovat, přičemž hned čtyři z nich vyhráli. Na této krasojízdě se značně podílí i klenot, kterého si veřejnost příliš nevšímá - švédský útočník Victor Olofsson.

Buffalo do ročníku 2019/2020 vlétlo ve velkém stylu. Svěřenci Ralpha Kruegera vedou Atlantickou divizi s devíti body na kontech, když dokázali vyhrát čtyři z dosavadních pěti utkání a ze zatím jediné prohry vytěžili alespoň bod.

Kromě celkové formy týmu ale září i jednotlivci. Spolehlivé výkony předvádí oba maskovaní muži, mezi obránci září loňský finalista o Calder Trophy Rasmus Dahlin a v útoku kapitán Jack Eichel. Je tu však ještě jedno, trochu překvapivější jméno, které přikládá hokejku k dílu.

Čtyřiadvacetiletý Švéd Victor Olofsson.

Mladý křídelník v létě přesvědčil trenérský štáb Sabres a poprvé ve své kariéře začal ročník v prvním týmu. A co víc, Olofsson dokonce získal místo hned v elitní formaci vedle kapitána Jacka Eichela a Sama Reinharta.

Nabídnutou šanci využil rodák z Örnsköldsviku skvěle. V pěti duelech nasázel čtyři góly, díky čemuž je nejlepším střelcem týmu, a navrch si přispal i jednu asistenci.

Nejdůležitější je prostě rychle vystřelit. Dostat puk z hokejky co nejrychleji můžete, než tam stihne obránce vložit hokejku nebo se gólman přesune. Když déle podržíte puk, bude to pro vás těžší,“ líčil forvard s osmašedesátkou na zádech před samotným startem.

Kromě skvělé bilance na prahu sezony se může švédský křídelník pochlubit i vyrovnáním rekordu. Olofsson se stal čtvrtým hráčem v historii, jenž vstřelil všechny ze svých prvních šesti (dvě vsítil už vloni) branek v přesilové hře.

V početní výhodě je přesně jeho místo. Mladý Švéd odvádí skvělou práci, nezapomíná však dávat kredit i svým spoluhráčům. „Kluci před bránou nám to velmi usnadňují. Ta střela se do brány nedostane, pokud někdo necloní,“ oceňuje černou práci svých kolegů Olofsson.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.