bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tahákem noci bude souboj Chicaga s Tampou, trápící se Rangers vyzvou Calgary

21. října 2018, 17:30

Jan Vojkůvka

Po bohaté sobotní noci si zámořská NHL přichystala pro své fanoušky trochu odpočinkový hrací den. Hrát se budou celkem tři duely a největším tahákem bude bezpochyby výlet Tampy na led Chicaga. Svých oblíbenců se dočkají ale také fanoušci Rangers a Calgary, a ke společnému střetnutí se postaví rovněž hokejisté Anaheimu a Buffala.

01:00 Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning

Tampa přišla v utkání proti Minnesotě o svou sérii výher, jež se zastavila na čísle 3 a do Chicaga přijede s úmyslem své zaváhání napravit. Domácí tým naopak bude chtít navázat na svou venkovní výhru z ledu Columbusu, na které se lvím podílem zasloužil i navrátivší Corey Crawford, jenž odchytal své druhé utkání v sezoně. 

Oba celky se spolu v minulé sezoně utkaly dvakrát a v obou případech se z výhry radovala Tampa. Je však nutné podotknout, že na minulý ročník by v Chicagu nejraději zapomněli a dávají to zatím plně najevo v probíhající sezoně. Ze sedmi zápasů prozatím vydolovali čtyři výhry a celkem deset bodů. O zápas méně odehrály Blesky z Tampy, dosáhly rovněž na 4 výhry a mají bodů devět. 

Co ale Chicago dost trápí, je defenziva. Hned 26 obdržených gólů je šestá nejhorší bilance z celé ligy. Na druhé straně ale nastříleli už 27 branek a patří k vysoce produktivním celkům. Tampa naopak s 15 inkasovanými góly má třetí nejlepší obranu. Zastaví ofenzivní choutky soupeře? 

01:00 New York Rangers – Calgary Flames

Trápící se Rangers přivítají na svém ledě v noci z neděle na pondělí Plameny z Calgary a budou chtít využít domácího prostředí k zisku třetí výhry v sezoně. Ta zatím ani zdaleka neprobíhá podle představ newyorského týmu, který se s pěti body krčí na předposledním místě Východní konference. 

Calgary je na tom v úvodu ročníku o něco lépe a s osmi body se drží na deváté pozici Západní konference. Po velmi cenné výhře nad Bostonem ale přišla domácí prohra 3:5 s Nashvillem, který přitom Plameny před pouhými deseti dny dokázaly vynulovat a porazit na venkovním ledě 3:0.

Minulá sezona, co se týče vzájemných zápasů, patřila domácím Rangers, kteří v obou duelech Calgary porazili a drží šňůru už čtyř výher v řadě. Podaří se jim na dlouhodobou úspěšnost navázat? 

02:00 Anaheim Ducks – Buffalo Sabres

Nedělní program v zámoří uzavře souboj Anaheimu s Buffalem. Domácí Kačeři v posledním střetnutí podlehli na ledě Vegas místním Rytířům 1:3 a připsali si třetí porážku v sezoně. Jinak ale mohou být se začátkem sezony nadmíru spokojení, když z osmi střetnutí vydolovali už 11 bodů.

Spokojené může být i Buffalo, které dlouhodobě patří k nejhorším celkům ligy, ale nová sezona je zastihla ve slušné formě. V sobotu na ledě Los Angeles dokázali po dvou prohrách opět zvítězit a polepšit si na zisk osmi bodů z osmi zápasů.

V posledních dvou sezonách se ve vzájemných zápasech vždy dařilo jen hostům. Anaheim prohrál oba domácí zápasy a současná forma Sabres ukazuje, že ani letos by tomu nemuselo být jinak. Vzepřou se Ducks statistikám?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.