bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tady nechci zastavit, hlásí po 300 gólech v NHL Tavares

12. ledna 2019, 10:00

Matěj Hodoval

Toronto v letošním ročníku patří mezi elitu soutěže a mezi kandidáty na zisk Stanleyova poháru. K tomu přispívá velkou měrou John Tavares, jenž s Javorovými listy podepsal před sezonou sedmiletou smlouvu jako volný hráč.

Tavares sice stojí vedení Leafs 11 milionů dolarů ročně, ovšem pro svůj tým na ledě nechává vše, což se promítá i v kanadském bodování. Ve 43 zápasech zaznamenal 29 gólů (což ho řadí na druhé místo mezi střelci) a přidal 21 asistencí. V tabulce pravdy je na skvělých +17 bodech.

Poslední řádění osmadvacetiletého Kanaďana odneslo New Jersey, které z hole střelce Maple Leafs inkasovalo dvakrát. První trefa do sítě Ďáblů byla zároveň jeho třístou v NHL. To z něj udělalo prvního hráče jeho draftového ročníku, který této mety dosáhl.

Sniper s jednadevadesátkou na zádech je teprve sedmým hráčem draftovaný po roce 2005, jenž pokořil hranici 300 branek. Tavares se tak zařadil po bok Crosbyho, Stamkose, Kessela, Patricka Kanea, Toewse a Kopitara.

Vliv rodáka z Toronta je znát i na jeho spoluhráčích. Kolega z formace Mitch Marner vedle bývalého kapitána Islanders září a zdá se, že tito dva mezi sebou mají fantastickou útočnou chemii. Trojici pak výborně doplňuje Zach Hyman.

„Je to člověk, při jehož přítomnosti na ledě chtějí všichni okolo hrát lépe,“ říká Travis Dermott. „Dodá vám puk, pokud jste volný. Bojuje pro celý tým, je to chlapík, který vás rozhodně donutí chtít tvrději pracovat pro vaše spoluhráče.“

John Tavares navíc zůstává stále konzistentní, v tuto chvíli je na cestě za svým kariérním maximem a má nakročeno k přibližně 95 bodům. Nechme se překvapit, na jakém čísle jednička draftu 2009 skončí.

„Samozřejmě hraji s velmi dobrými hráči, takže se snažím být připraven na tyto příležitosti. Snažím se hrát moji hru a chci v tom pokračovat,“ hlásí Tavares.

„Tady nechci zastavit.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.