bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Svůj domov mám pořád v srdci. Malkin se spoluhráči pošle milióny pozůstalým obětí tragédie

10. ledna 2019, 10:30

Jiří Lacina

Jevgenij Malkin věnuje 4 milióny rublů, to je částka odpovídající 60 tisícům dolarů, pozůstalým obětí exploze plynu v bytovém domě v ruském Magnitogorsku, odkud pochází. Zpráva byla zveřejněna ve středu, potvrdilo ji prohlášení činovníků Metallurgu, kde Malkin působil před svým odchodem za moře.

„Dnes, 9. ledna, sdělil Jevgenij Malkin autoritám Metallurgu Magnitogorsk, že převedl ekvivalent sumy 4 miliónů rublů na účet Kreditní banky, zřízený pro pomoc obětem tragédie z Magnitogorsku.“

Nezůstane však jen u toho. „Současně informoval, že hráči Pittsburghu Penguins rovněž rozjeli kampaň a v budoucnu odešlou další peníze na speciální účet,“ říká zpráva ruského klubu.

Podle místních zdrojů zahynulo v sutinách desetipatrového zříceného domu 39 lidí. Zpráva ruského hokejistu hluboce zasáhla. Krátce po tragédii nastoupil dvaatřicetiletý útočník do utkání se vzkazem vyrytým na bruslích v ruštině: „Magnigorosku, jsi v mém srdci. Jsme s vámi.“

„Chci vás podpořit. Jsme v tom dohromady,“ dodal hráč k celé věci. „ Svůj domov mám pořád v srdci. Jsem šťastný, že jsem se zde narodil. Vím, že v tom městě žije hodně skvělých lidí. Špatné věci se stávají. Pokusíme se pomoct rodinám. Buďte silní.“

Malkin měl dokonce v úmyslu nastoupit s černou páskou přes ruku k uctění všech, kteří přišli o život, NHL ho ale upozornila, že by tím mohl porušit pravidla, která podobné individuální projevy poklon obecně zakazují.

Je to už dávno, co dvojnásobný vítěz produktivity NHL (2009 a 2012) a nejužitečnější hráč sezóny 2011-12 utíkal za dramatických okolností z Ruska. S Metallurgem sice měl v dané době platnou smlouvu, k jejímu prodloužení byl ale údajně přinucen dost nevybíravým způsobem. Agent smlouvu vypověděl a dvacetiletého Malkina za složitých okolností dostal za moře. Tam se velmi rychle stal hvězdou nejslavnější hokejové ligy.

Malkinova rodina nepatřila zrovna k ekonomicky silným. Jeho otec pracoval dlouhé roky na místním stadiónu jako údržbář, syn bojoval po odchodu za moře s podváhou a dodnes nepatří k žádným svalovcům. Matka i otec už se jistě mají lépe, nyní se dobře vydělávající hokejista rozhodl pomoci i jejich tragicky zasaženým sousedům. Malkinovi rodiče v Magnitogorsku stále žijí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.