bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Suzuki se chce prosadit. Montreal v něm vidí velkou naději

23. července 2019, 19:12

David Zlomek

Pokus Marca Bergevina přivést do Montrealu Sebastiana Aha z Caroliny už je notoricky známý. Jak víme, Hurricanes nabídku dorovnali a Aho zůstává jejich hráčem. Fanoušci Habs ale nemusí tolik smutnit. Na obzoru se jim totiž rodí více jejich vlastních hvězd. Do této skupinky zapadá i Nick Suzuki.

Suzuki je devatenáctiletý kanadský centr, jehož si před dvěma lety ze třinácté pozice v prvním kole draftu vybralo Vegas. Poslední dvě sezony strávil v juniorské OHL, kde na sebe upozorňoval neustálým získáváním kanadských bodů.

Co se týče ročníku 2017/18, ten strávil v týmu Owen Sound Attack. V 64 zápasech získal rovných 100 bodů (42+58). V playoff pak přidal dalších 11 utkání, v nichž se do statistik zapsal celkem dvanáctkrát (3+9). Odměnou mu byl jeden zápas v playoff AHL. 

V uplynulém ročníku ještě přidal na obrátkách. Sezonu začal jako kapitán Owenu, kde stihl odehrát 30 zápasů s bilancí 22+23. Posléze se přesunul do Guelphu. Tam odehrál o zápas míň, ale získal o čtyři body víc. Základní část tak zakončil s 59 zápasy na kontě. Bodový zisk pak činil součet 34 za góly a 60 za asistence. 

To nejlepší si ale nechal na playoff. Nejen, že Guelph celou ligu ovládl, Suzuki ji totiž ovládl také. Vyhrál bodování v playoff. V 24 zápasech stihnul 42 bodů (16+26). Prokázal se ale hlavně jako velký lídr. Guelph odehrál osm zápasů, v nichž čelil vyřazení nebo po kterých by byl stav série 0-3. Vždy ale zasáhl právě Suzuki. V utkáních, ve kterých šlo víceméně o vše, zaznamenal 20 bodů.

„Všechny ty zkušenosti, které jsem získal během letošních playoff, mě udělaly lepším hráčem. Chci to ukázat na podzim na kempu,” uvedl odhodlaně. 

Přesun v rámci OHL pro něj byl druhou velkou změnou. Loni v září byl totiž součástí výměny Vegas a Montrealu, ve které byl hlavní postavou Max Pacioretty. 

V té době vypadala budoucnost Canadiens na pozici středního útočníka bídně. Od té doby se toho ale spoustu změnilo. V plné parádě se uvedl Max Domi, v témže roce byl navíc draftován Jesperi Kotkaniemi. Ryan Poehling byl zase zvolen nejlepším útočníkem světového šampionátu juniorů. Nezapomínejme také na Phillipa Danaulta. 

Jako by mávnutím kouzelného proutku se vyhlídky Habs změnily. Až to vypadá, že na Suzukiho nezbývá místo. Také možná proto by mohl začít někde na křídle. On sám bude samozřejmě rád, když se do týmu vůbec prosadí. Musí ale trochu změnit přístup. Jak?

„Myslím, že jsem se v předchozích letech na kempu moc styděl. Všichni to byli hráči z NHL,” vysvětloval. „Ale teď chci hrát taky mužský hokej. A doufejme, že to budou mí budoucí spoluhráči. Chci se s nimi dát dohromady. Jsem připraven se do týmu dostat.”

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.