bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sutter zůstává v Pittsburghu. Podepsal novou dvouletou smlouvu

6. srpna 2014, 20:29

Jan Šlapáček

Pittsburgh Penguins prodloužili spolupráci se svým chráněným hráčem Brandonem Sutterem. Defenzivní specialista, který obvykle nastupoval v centru třetí útočné řady, podepsal s Tučňáky dvouletou smlouvu na 6,6 miliónu dolarů.

Sutter se přitom obával, že v klubu nezůstane. Jednání se vlekla a v mužstvu hlavně došlo k řadě zásadních změn. Pittsburghu se nepovedlo play off, popáté v řadě selhal v bojích o Stanley Cup. Když v týmu skončil generální manažer Ray Shero a trenér Dan Bylsma, po nichž odešlo i několik volných hráčů, nedělal si velké naděje, že zůstane.

„Vidět odcházet Raye Shera nám otevřelo oči a pak se to nabalovalo jako sněhová koule,“ řekl čerstvě po podpisu smlouvy hokejista, který loni nasbíral v barvách Pens 39 bodů (13+26) v 81 zápasech. Tři zásahy nastřádal ve hře v oslabení, což bylo nejvíc v mužstvu. V play off přidal pět branek a dvě asistence.

Byla to slušná čísla na to, že Sutter pravidelně střídal spoluhráče. Změny nebylo zrovna to, co by mu vyhovovalo. Bylo jich tolik, že sotva držel své výkony na vyrovnané bázi. Po podpisu smlouvy ale změny ve vedení klubu a v sestavě přivítal.

„Změny, jak jsme je provedli, jsou pravděpodobně dobré,“ řekl. „Někdy změny prostě potřebujete. Přesně to se stalo tohle léto.“ Na druhou stranu přiznal, že po starém kouči se mu bude trochu stýskat. „Myslím, že si ty chlapi ke mně chovali moc pěkně,“ řekl na adresu Shera a Bylsmy.

Teď už se ale těší na nového trenéra Mikea Johnstona. Několikrát prý s ním hovořil po telefonu, nicméně hlavní seznámení prý proběhne brzo osobně, protože Johnston přiletěl do Sutterového rodiště v Red Deer v Albertě.

Nový trenér chce poznat většinu hráčů, než se s nimi sejde v přípravném kempu. Nedávno se sešel v Pittsburghu se Sidneym Crosbym, za Jevgenijem Malkinem dokonce odletěl až do Moskvy. Brzo si má osobně sednout a popovídat také se synem bývalého hokejisty a nynějšího trenéra Brenta Suttera.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.