bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Superlajna Rangers? Kakko doufá, že bude nastupovat s Panarinem

17. srpna 2019, 9:00

Ondřej Mach

Od nové sezony se z nich stanou spoluhráči. Kaapo Kakko a Artěmij Panarin patří mezi hlavní symboly přestavby newyorských Rangers. Mladší z dvojice v pátek uvedl, že by s ostříleným ruským borcem rád nastupoval v jedné formaci.

Oba hráči si svůj debut v dresu Jezdců pravděpodobně odbudou 3. října v prvním utkání nového ročníku proti Winnipegu. Pro Kakka by to byl i premiérový start v National Hockey League. „Bylo by to skvělé, snad budu hrát,“ nechal se slyšet. „Doufejme, že všechno půjde dobře hned od začátku.“

Otázkou je, jakou pozici v sestavě druhý muž letošního draftu zaujme. Bude to právě vedle Artěmije Panarina a Miky Zibanejada? „Díval jsem se na jeho (Panarinovy) zápasy a sestřihy. Výborný hráč, je skvělé ho mít v týmu. Myslím, že bychom se k sobě dobře hodili. Věřím, že k takovému hráči by zapadl snad každý. O lajnách jsem ale ještě moc nepřemýšlel.“

Ruský forvard v loňské sezoně přepsal svá kariérní maxima, když nasbíral celkem 87 bodů (28+59) v 79 kláních základní části. Následně s Rangers podepsal sedmiletý kontrakt na 81,5 milionů dolarů.

Mladý Fin věří, že jej na NHL připravila nejvyšší finská soutěž. Kakko v dresu TPS Turku nasázel ve 45 utkáních 22 branek a překonal šest let starý rekord Aleksandera Barkova. Víc bodů potom mezi hráči do osmnácti let získali v historii právě jen Barkov (48) a Mikael Granlund (40). Kakko jich v uplynulém ročníku zaznamenal 38. Mimo to byl se šesti góly nejlepším střelcem Suomi na letošním mistrovství světa v Bratislavě.

„Myslím, že musím pokračovat tam, kde jsem na jaře přestal,“ řekl finský rekordman. „Rangers si mě vybrali, protože se jim líbila moje hra. Budu se snažit hrát tak, jak umím a snad získám místo v NHL.“

Jezdci kromě Panarina z velkých jmen přivedli ještě urostlého obránce Jacoba Troubu. Klub naopak před zhruba dvěma týdny vyplatil ze smlouvy Kevina Shattenkirka, který obratem podepsal v Tampě. „Přivedli jsme skvělé hráče, máme dobrý tým,“ uzavřel Kakko.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.