bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Super gesto! Flyers podpořili Oskara Lindbloma v boji proti bestii

18. prosince 2019, 13:58

Jiří Sameš

Před pár dny se hokejový svět dozvěděl smutnou zprávu, týkající se útočníka Oskara Lindbloma, jemuž byla diagnostikována rakovina. Philadelphia Flyers se ukázali v noci na středu poprvé od této doby mezi domácími mantinely a spolu s fanoušky vyjádřili hokejistovi podporu.

Flyers přivítali na domácí půdě konkrétně Anaheim Ducks, triumfovali přitom docela přesvědčivě 4:1.

V průběhu první reklamní přestávky zmiňovaného utkání prezentoval klub na kostce krátké video, zahrnující momenty Oskara Lindbloma.

Fanoušci vstali při této příležitosti ze svých sedadel, přičemž v rukou třímali kartičku, na níž stálo "I Fight For Oskar". Uvedenou frázi tady asi netřeba překládat...

Lindblom má velmi vzácný typ nemoci. Jde o Ewingův sarkom, rakovinový nádor, který vzniká v kostech nebo v tkáních okolo nich.

Navzdory této kruté diagnóze se Lindblom ukázal v úterý na ranním tréninku, aby pozdravil svůj tým.

„Zahlédnout tady dneska Oskara, vidět jej, jak se usmívá... Myslím, že to pro něj bylo skvělé," řekl hlavní trenér Philadelphie Alain Vigneault.

„Pravděpodobně si trochu vyčistil hlavu. Byl kolem svých přátel, skoro chtěl jít na led. Opravdu dobré," pokračoval.

„Posledních několik dní jsme byli v kontaktu. Věděli jsme, že dorazí. Mě a celý tým to hodně povzbudilo. Má obrovskou podporu od své rodiny, skvělých fanoušků, a také od nás všech, kteří jsme nějak spjatí s Flyers," doplnil.

Lindblom, třiadvacetiletý Švéd, se dozvěděl o nemoci minulou středu, kdy byli Flyers v Denveru, kde právě zahajovali třízápasový trip na hřišti Colorado Avalanche. Pochopitelně ihned odcestoval zpět do Philly.

„Mohu jen říct, že bylo skvělé ho dnes vidět," poznamenal generální manažer Philadelphie Chuck Fletcher.

„Spoluhráči se o něj dost starají. Jako organizace uděláme vše, co je v našich silách, abychom mu pomohli," uvedl také.

„O důvod víc jít hrát hokej, za někoho bojovat. Stojíme při něm v tomto těžkém boji, na každém kroku," zmínil brankář Carter Hart.

„Hokej je jedna velká rodina. Je skvělé vidět, jak velkou podporu získává nejen od nás, ale také od fanoušků v lize a po celém světě," nezapomněl dodat.

„Bylo skvělé ho znovu vidět," přidal se útočník Claude Giroux.

Flyers zastavili díky úspěchu nad Ducks sérii tří proher, v tabulce Východní konference jsou potom nyní držitelem druhé divoké karty (bilance 18-11-5).

Příští duel sehrají v noci na pátek, kdy přivítají Buffalo Sabres.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.