bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šunka, slanina, klobása. Pittsburgh má novou atrakci, Kesselova lajna se stala hitem

23. května 2016, 18:00

Tomáš Zatloukal

Na páté utkání s Tampou Bay Lightning dorazil do Consol Energy Center netradiční host. V černožlutém dresu s numerem 156 a s vojenskou kšiltovkou s logem Tučňáků si přišel vychutnat zápas nejlepší hokejové ligy světa legendární wrestler Shawn Michaels, přezdívaný "The Heartbreak Kid", zkráceně "HBK". Pod stejnou zkratkou vešla ve známost také úderná formace, která Michaelse do Steel City přivábila, tedy Carl Hagelin, Nick Bonino a Phil Kessel.

Poklony a pochvaly na adresu sehraného tria se valí ze všech stran, z mnoha komplimentů vyberme ten od Sidney Crosbyho. "Tenhle útok hraje skvěle celé play-off. Phil skvěle využívá svou rychlost a vytváří spoustu šancí, Haggy je hrozně rychlý a Bones je zase ohromně chytrý." Sehraní kumpáni představují nebezpečí pro obranu soupeře každý večer, ostatně Kessel vystoupal do popředí kanadského bodování vyřazovacích bojů.

Dlouho kritizovaný útočník najednou platí za největší pittsburghskou zbraň. "Myslím si, že zasluhuje mnohem větší uznání, než se mu dostává," přiznal tampský kouč Jon Cooper. Americký kanonýr hraje náramně, Hagelin s Boninem jej výborně doplňují. Baví se hokejem. A nejen jím, poté co Kessel nepochopil otázku od televizního reportéra a řekl, že má špatný dech, se oba borci pobavili na jeho účet a vyzdobili mu kóji (více zde).

 "HBK Line" se stala hitem, Michaelse inspirovala k návštěvě pátého finále Východní konference, čtyřnásobný světový šampión se mimo jiné setkal s Mariem Lemieuxem, ikonou a vlastníkem Penguins. Se zaujetím sledoval hru a během přímého přenosu hlásil: "Je to strašně rychlé. Tu rychlost obdivuji. Snad se po výhře, v kterou doufám, setkám s Kesselem, Boninem a Hagelinem." Ochozy mu daly najevo přízeň transparenty.


Fastfoodový řetězec Primanti Bros zase na počest známého wrestlera i hokejové formace připravil speciální sendvič pojmenovaný "HBK". A ten skutečně láme srdce, je nacpaný šunkou (ham), slaninou (bacon) a klobásou. Sám Michaels se na něj zastavil, výzvu přijal i populární novinář Greg Wyshynski, který sendvič zdolal a s ironií sobě vlastní napsal, že "b" ve zkratce HBK znamená bypass. Narážel tak na očividnou nezdravost pochoutky.


Hagelin, Bonino a Kessel sice dnes odešli z ledu jako poražení, Bolts rozhodli v prodloužení, přesto nepochybně platí za velkou ozdobu play-off. Mánie, kterou rozpoutali, toho budiž dokonalým důkazem. Jsou na tričkách, mají vlastní přezdívku a dokonce i sendvič.  Stanou se právě oni hrdiny, kteří odvrátí vyřazení z konferenčního finále a vrátí sérii do Steel City?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.