bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šulák s Hronkem by měli odstartovat sezónu u Red Wings

3. října 2018, 19:00

Jiří Lacina

V záplavě ne zrovna příjemných zpráv o přesunech českých hokejistů na farmu nebo mezi juniory, které navíc opepřily otřesy mozku Michala Kempného a Ondřeje Kašeho, přichází jedna dobrá z Detroitu. Libor Šulák a Filip Hronek by podle všeho měli zahájit sezónu u Red Wings.

Prostor se uvolnil zejména kvůli početné marodce. Jak jsme vás již informovali, Mike Green bojuje s virovým onemocněním jater a chybět bude určitě několik týdnů, pravděpodobně měsíc. Marodku ovšem následně rozšířili ještě Niklas Kronwall a Jonathan Ericsson. Byť jejich pauza asi nebude tak dlouhá, trenér Jeff Blashill musel zadní řady pořádně přeskládat. Podle detroitského tisku zacelí díry v sestavě trio Šulák, Hronek, Hicketts.

„Umí si poradit hlavně proto, že skvěle bruslí,“ zhodnotil hru mladíků Frans Nielsen. „Zejména v ofenzivně by nám mohlo pomoct, pokud budeme mít za zády dobře bruslící beky.“

Čtyřiadvacetiletý Libor Šulák byl překvapením už loňského kempu. Sezónu nakonec strávil ve Finsku, kde obrovsky vyzrál. Se 32 body (9+23) v 42 utkáních byl třetím nejproduktivnějším hráčem Pelicans, mezi obránci neměl konkurenci. Jeho pět plusových bodů bylo nejlepším výsledkem v +/-. Jelikož přesvědčil i v přípravě, místo v sestavě Red Wings si zaslouží plným právem.

Dvacetiletý Filip Hronek a o dva roky starší Joe Hicketts měli původně putovat na farmu do Grand Rapids, nová zranění v prvním mužstvu je ale podle listu Free Press s největší pravděpodobností tohoto osudu ušetří. Hronkovy výkony nebyly tak přesvědčivé a v Detroitu zřejmě vydrží jen do uzdravení opor. I tak jde ale o skvělou příležitost.

Složení obranných dvojic v trénincích vypadalo následovně: Šulák – Daley, Hronek – Hicketts, Cholowski – DeKeyser. Zcela aktuální tweet detroitského novináře Gregga Krupy ovšem hovoří o tom, že také Daley zůstane pro úvodní čtvrteční zápas Red Wings mimo hru. Doba návratu do sestavy zatím není známa.

Všem začínajícím borcům pomohlo, že odehráli poslední přípravné zápasy proti kvalitním soupeřům. „Venku jsme narazili na Boston, který hrál skoro se všemi útočníky. V Chicagu to samé, v Torontu také,“ kvitoval trenér Blashill. „Když dostanou mladí kluci možnost si tohle odehrát, hodně se z toho naučí. Pomůže to jejich vývoji.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.