bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Strhující závěr v Bell Centru. Habs bleskovými góly přepsali knihu rekordů NHL

2. listopadu 2018, 11:16

Jiří Lacina

Sestřihům nejhezčích akcí NHL pravidelně dominuje rubrika „Don’t blink!“ (Nemrkat). Má symbolizovat krásu hokejových akcí tkvící v rychlosti předváděné hry. S trochou nadsázky lze tenhle příměr použít i pro závěr utkání Canadiens s Capitals. Obě gólové akce samozřejmě dělila přerušená hra, přesto šlo o „rychlostně“ nevšední zážitek.

Habs vstupovali do třetí třetiny za stavu 3:4 pro hosty z Washingtonu, přičemž nepříznivý stav platil ještě zhruba tři minuty před závěrečnou sirénou. Právě na konci 57. minuty srovnal svou druhou brankou v zápase i v celé dosavadní kariéře osmnáctiletý Fin Jesperi Kotkaniemi. S dokonáním obratu domácí se smyslem pro drama ještě chvilku počkali.

Až v závěrečné půlminutce prolétl po levé straně Max Domi a 22 vteřin před koncem rozsvítil červené světlo za Bradenem Holtbym popáté. Hosté šli do rizika, odvolali brankáře a zkusili hru v šesti. Jenomže buly ve středovém kruhu prohráli, Joel Armia neotálel a rovnou poslal puk z dálky do opuštěné klece. Pátý a šestý gól padly v časech: 59:38 a 59:40.

Dvě přesné trefy za dvě vteřiny znamenají nový rekord NHL! „Bylo to docela bláznivé. Nikdy jsem neslyšel lidi v hale tak vyvádět,“ kroutil hlavou nad divokým závěrem mladík Kotkaniemi.

„Samozřejmě je to frustrující situace,“ mrzelo Holtbyho. „Měli jsme šanci něco tady urvat a odjíždíme s prázdnou. Štěstí bylo na naší straně většinu třetí třetiny, ale pak se od nás odklonilo. Měli jsme na ně ještě víc zatlačit.“

Předešlý rekord NHL, pokud jde o dvě nejrychleji vstřelené branky, byl tři vteřiny. Za tak krátkou dobu se v historii ligy prosadila tři mužstva: 12. března 1935 St. Louis Eagles proti Detroitu Red Wings, 21. ledna 2014 Minnesota Wild proti Chicagu Blackhawks a 30. listopadu 2016 New York Islanders proti Pittsburghu Penguins.

Montreal je letos příjemným překvapením soutěže. Chmurné věštby odborníků o jednom z nejhorších týmů ligy se zatím nenaplňují, někteří jednotlivci v hokejové Mekce nečekaně pookřáli. Například Tomáš Tatar, jenž loni ve Vegas posbíral ve 20 utkáních jen 6 bodů (4+2) a velkou část play off proseděl pouze na tribuně, přihrál ve čtvrtek na dvě branky a má ve 12 duelech 11 bodů (3+8).

Parádní Tatarova nahrávka:

Ještě větším překvapením je další nová tvář v kabině Habs Max Domi. Třiadvacetiletý potomek bývalé opory konkurenčního Toronta vede s 12 body (6+6) klubovou produktivitu. V předešlé sezóně v Arizoně se přitom v 82 utkáních trefil jen 9krát, z toho 4 puky směroval do prázdné branky při soupeřově hře bez brankáře.

Za zmínku stojí ještě jeden statistický zápis. Fin Kotkaniemi se stal ve věku 18 let a 118 dnů druhým nejmladším střelcem v přebohaté historii Montrealu Canadiens. Mladší byl jen Mario Tremblay, jenž se 16. listopadu 1974 trefil do sítě New York Rangers ve věku 18 let a 75 dnů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.