bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Strašák jménem play off. Zatím není důvod k panice, ale musíme zabrat, zní z Washingtonu

18. dubna 2017, 17:30

Michal Sobotka

Když v Calgary slyší o utkání v Anaheimu, dostávají osypky. Podobně se v posledních letech musí cítit hokejisté Washingtonu v souvislosti s play off. Dominantní tým v základní části v něm snad přichází o schopnosti. Předloni jim stopku vystavili Rangers, loni pozdější vítěz Stanley Cupu Pittsburgh. Letošní série s Torontem se zatím nevyvíjí podle představ Capitals.

Aniž by kdokoli chtěl podceňovat Toronto, zřejmě se očekával jasnější průběh série i samotných zápasů od Washingtonu. Třikrát se přitom hrálo prodloužení a jen jednou z něj vítězně vyšla parta kolem Alexandra Ovečkina. „Neustále nás příběhy z minulých sezon straší, ale je jenom na nás, abychom s tím něco udělali. Nestačí o tom mluvit, musíme zabrat na ledě,“ snaží se motivovat obránce Matt Niskanen.

V minulém ročníku byl Washington nejlepším týmem základní části, ale konečná stanice pro něj byla druhé kolo play off. Polovina této story se vyplnila také letos. Hodnotit vyřazovací boje se ještě nedá, ale Capitals rozhodně nejsou na správné cestě, jak zlomit nepříznivou sérii. Jejich vrchní kanonýr Alexandr Ovečkin se připojil k týmu v sezoně 2005/06. Od té doby neprošli Caps přes druhé kolo.

Kabina věří ve své schopnosti

„Musíme se s tím poprat. Není důvod k panice, když se budeme držet své hry,“ vzkazuje ruský útočník. V týmu je podle něj dostatek zkušených hráčů, kteří by si s nastalou situací měli poradit. „Dokud někdo nemá čtyři výhry, tak se hraje. Řekl bych to samé i v momentě, kdy bychom poslední zápas vyhráli,“ dodal.

Přitom v Torontu, kde se vyřazovací část hrála prvně po čtyřech letech, začal vítěz základní části nejlépe, jak mohl. Třetí minut – bum! Pátá minut – bum! Dva nula pro Capitals. Jenže ve výsledku to bylo málo. Washington prohrál 3:4 po prodloužení. „Neřekl bych, že zase myslíme na scénáře z minulých sezon,“ uklidňuje obránce Carlson.

„Věříme si. O tomhle se mluví spíš mimo kabinu, ale my hráči dobře víme, čeho jsme schopní,“ říká. Vítěz Prezidentovy trofeje se nyní musí soustředit na čtvrtý souboj série. Případná porážka by totiž vrhla Washington do velmi špatného postavení. „Tohle je test a o těch život je. Nic nepřijde zadarmo. Zatím je to skvělá série, ve které o svých chlapcích v kabině hodně zjistíte,“ neztrácí sebevědomí trenér Barry Trotz.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.