bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stoll na rok k Rangers. Hrát za New York je výjimečná příležitost, tvrdí

11. srpna 2015, 8:00

Michal Sobotka

Na kontě má dva Stanley Cupy, ale do New Yorku si jde pro další. Útočník Jarret Stoll podepsal roční smlouvu s Rangers, kde by rád navázal na předchozí úspěšné působení v Los Angeles. "Hrát za Rangers je výjimečná příležitost," řekl kanadský hokejista.

Vedení Rangers se jistě může plácat po ramenou. Podepsat Jarreta Stolla na jeden rok za 800 tisíc dolarů je velmi dobrý krok. Sám hokejista přinese řadu zkušeností, které klub může v play-off uplatnit. Možná hráč podobného ražení New Yorku v posledních letech chyběl.

"Vím, co mohu Rangers přinést. Chci tomu týmu pomoci," uvedl Stoll. "Uvědomuji si, že hrát za New York v Madison Square Garden je výjimečná příležitost," dodal. Ve finále 2014 stál na druhé straně barikády a pomáhal Los Angeles v poslední sérii vyřazovacích bojů vyřadit svého nového zaměstnavatele. V pěti zápasech zaznamenal dva body.

V Kalifornii strávil Stoll krásných sedm let, takže s klubem zažil oba úspěchy, jak už zmiňovaný rok 2014, tak i sezonu o dva roky dříve, kdy Kings slavili Stanley Cupy. Třiatřicetiletý útočník však nechyběl ani ve finále 2006, kde neuspěl v dresu Edmontonu Oilers. Mimochodem kanadský klub se od té doby dokonce ani nepodíval do play-off, což ovšem pochopitelně nemá přímou spojitost s odchodem Stolla.

Kanaďan Stoll také dal na srozuměnou, proč se rozhodl právě pro Rangers. "Oni mají skvělý tým. Když se podíváte na hráče i trenéry, jak pracují, tak je vám jasné, proč jsou v posledních letech tak úspěšní. V takových týmech hraji rád." Lepší představu daly Stollovy zápasy z finále Stanley Cupu rok zpátky. "Byla to sice jen pětizápasová bitva, ale ne lecjaká. Dvakrát se hrálo dlouhé prodloužení. Pamatuji se, že nám rychlostí dělali velké problémy," vzpomněl hráč, který byl letos v dubnu zatčen kvůli držení kokainu, souzen však nakonec nebyl.

"Je to svědomitý člověk, který jen udělal chybu," přesvědčuje generální manažer Rangers Jeff Gorton. "Naším záměrem bylo získat hráče, který už dokázal v NHL vyhrát a svoje zkušenosti bude umět prodat. Toho jsme právě získali," těšilo nováčka mezi hlavními manažery.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.