bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stíhací jízda Ottawy pokračuje. Michálek u ní dosáhl na jubilejní branku

20. března 2015, 12:00

David Motloch

Málokdo čekal takový finiš. Souboj o play-off měl být na východě NHL už jen formalitou, ve které se žádné velké drama nečekalo. Jenže Ottawa odstartovala stíhací jízdu, zvítězila popáté v řadě a poslední zářez si připsala v rámci vzájemného souboje o osmou příčku s Bostonem. Ke stažení náskoku Bruins na dva body v tabulce pomohl svou dvoustou brankou český útočník Milan Michálek.

Nejednalo se o zrovna pohlednou branku, zeptejte se na ni ale samotného Michálka. Český útočník byl po jejím vsítění štěstím bez sebe, a pravděpodobně to nebylo kvůli dosaženému milníku. Sens totiž v závěru sezóny zaveleli k útoku na pozice zaručující play-off a z téměř beznadějné situace se dostali na dvoubodový dostřel na momentálně osmý Boston.

Branka Michálka nebyla jen tak ledajaká. První třetina zápasu Ottawy s Bostonem se otevřela ve střelnici, ve které Senátoři ztráceli jeden přesný zásah. Ten ale necelých pět minut před koncem první třetiny Michálek smázl přesnou dorážkou do odkryté branky Tuukky Raska. Sens se díky rodákovi z Jindřichova Hradce dostali zpět do hry a později utkání otočili na svou stranu, když zvítězili v poměru 6:4.

Samotný Michálek neprožívá zrovna nejlepší ročník v kariéře, jeho trefa proti Bostonu byla teprve jeho třináctou v letošním ročníku. Mnozí stále vzpomínají na sezónu 2011/12, kdy český forvard doslova explodoval a 35 vstřelenými brankami si zařídil osobní maximum, které bude stěží překonávat. Teď ale na osobní statistiky nehledí, podstatné jsou týmové výsledky. A ty nejsou vůbec špatné.

Hlavním hnacím motorem týmu se stal brankář Andrew Hammond. Ten se jako blesk z čistého nebe vynořil v brance Senators a kromě lámání historických rekordů NHL táhne svůj tým do play-off. Aby toho nebylo málo, vytvořil v Ottawě novou tradici házení hamburgerů na led po vyhraných zápasech. Fanoušci mu neřeknou jinak než Andrew „The Hamburglar“ Hammond.

Ačkoliv se jedná o zvláštní tradici, v Ottawě zatím nese ovoce a samotní hráči Sens si možná na tento způsob oslav velice rychle zvyknou. Curtis Lazar se po vítězném zápase s Bostonem nenechal dlouho pobízet a po vyčerpávajícím výkonu se na ledě po utkání občerstvil. Hamburger zrovna nepatří mezi jídla umístěná ve správné životosprávě hokejistů, vzhledem k posledním výsledkům Sens však trenéři nejspíš v případě Lazara přimhouří oko.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.