bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Steve Mason je nespokojený, odnese to on sám nebo trenér Berube?

22. března 2015, 16:00

Vojtěch Balon

Flyers konečně našli spolehlivou jedničku, gólmana, který je schopen bez výraznějších výkyvů odchytat většinovou porci zápasů. Tím je Steve Mason, rodák z ontarijského Oakville. Brankář, který i za nepříliš kvalitní obranou podává solidní výkony, ale padl v nemilost hlavního trenéra Craiga Berubea.

Oč jde? Mason se snaží, seč mu síly stačí, drží si úspěšnost zákroků zhruba 92,5%, což je ve Philadelphii, známém to pohřebišti brankářů, obdivuhodná cifra. Je tu však háček. Jeho výkony se nepozdávají kouči Berubeovi, bývalému bitkaři, který dává každičké byť jen sebemenší zaváhání strážci své svatyně „sežrat“. Naposledy se tak stalo v noci na pátek během utkání v calgarském Saddledomu.

Domácí Flames uzamkli svého soka v obranném pásmu a filadelfský zadák Nick Schultz se neprozřetelně zaparkoval před Stevem Masonem. Brodie vypálil od modré a puk skončil až v síti, Calgary se tak těsně před druhou sirénou dostalo do vedení 2:0. Co následovalo? Tušíte správně, Craig Berube Masona pobouřil tím, že jej stáhl na střídačku.

„Steve si musí vybojovat výhled na puk,“ obhajoval svůj krok trenér Letců na pozápasové tiskovce. To si má Mason pořídit laserové brýle, aby příště viděl přes jednadevadesátikilového vlastního spoluhráče?

Dovolím si s Berubem nesouhlasit. Podívejme se na věc z psychologického hlediska – čemu v situaci, kdy Flyers na play-off téměř jistě nedosáhnou, pomůže – v bezvýznamném zápase – odvolání brankáře po diskutabilním inkasovaném gólu? Nenapadá mne jediná věc, ba naopak. Proč jsou ve městě bratrské lásky tamní brankářské jedničce neustále házeny klacky pod nohy? Celé to začalo před několika týdny, kdy Flyers (myšleno: Craig Berube) dali padáka Jeffu Reeseovi, trenérovi brankářů a Masonovu mentorovi…

Stejný názor zastávají i samotní hráči Philly. Nejvýmluvnější jsou slova obránce Lukea Schenna, že „Steve nám dával naději na výhru v 95 % zápasů.“

V zámoří už samozřejmě kolují spekulace o tom, že by bývalý brankář Columbusu rád znovu změnil působiště. Není se čemu divit. Upřímně, kdo by chtěl chytat pod trenérem, který vás nemusí a navíc to dává veřejně najevo?

Mnohem pravděpodobněji se však jeví exodus mezi fanoušky nepopulárního trenéra Berubea, který svými kroky, přehmaty a zvláštními rozhodnutími, kterým rozumí zřejmě jen on sám, proti sobě poštval většinu kabiny. Kromě Stevea Masona zmiňme třeba Vinnyho Lecavaliera, jehož utápí buď ve čtvrté lajně, nebo rovnou v press boxu. Ve Philadelphii si jednoduše nemohou dovolit zbavit se pořádného brankáře, vždyť gólmana Masonových kvalit hledali několik let.

Jisté je jedno, v klubovém vedení budou mít po sezóně plné ruce práce. Jak nastalou situaci generální manažer Ron Hextall se svými spolupracovníky vyřeší?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.