bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stastny v Jets neprodloužil, odchází na tři roky do Vegas

2. července 2018, 15:17

Jan Vojkůvka

Velký zájem Winnipegu o zkušeného centra Paula Stastnyho se nakonec minul účinkem. Kanadský útočník, který patřil k největším jménům na letošním trhu s volnými hráči, se rozhodl podepsat tříletý lukrativní kontrakt s finalisty uplynulé sezony Vegas Golden Knights.

Finančně si rodák z Quebecu příliš nepohorší oproti podmínkám, jež získal v St. Louis, ze kterého se v únoru přesunul do Winnipegu. Podle dostupných informací si Stastny vydělá v následujících třech letech 6,5 milionů dolarů ročně, v součtu tedy získal kontrakt na 19,5 milionů.

Obdobnou nabídku přitom dostal také z Winnipegu, který si chtěl zkušeného forvarda udržet. A není se čemu divit, od příchodu do kanadského týmu totiž Stastny v 19 zápasech základní části nasbíral 13 bodů (4+9) a především v play-off patřil k tahounům týmu. 

Jets i díky němu postoupili až do finále konference, v němž nestačili na Vegas, nový Stastnyho tým. Sám kanadský centr si v 17 utkáních play-off připsal 6 branek a 9 asistencí.

O Stastnyho měl kromě Vegas a Winnipegu zájem také Montreal a spekulovalo se rovněž o možném návratu do St. Louis, v jehož dresu Stastny odehrál tři a půl roku, než se vydal do Kanady. Nakonec si ale vybral pro svou budoucnost dres Golden Knights, kteří získali druhého nejlepšího centra, který byl na trhu s volnými hráči k mání. Tím prvním byl John Tavares, jenž se upsal Torontu.

Stastny si v NHL zahraje ve svém čtvrtém týmu. Kromě St. Louis a Winnipegu odehrál také osm sezon v Coloradu, v jehož dresu do zámořské ligy naskočil. Celkově má na svém kontě 824 zápasů, ve kterých vsítil 220 branek a přidal 426 asistencí.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.