bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stanley Cup v Praze: Vránovy Letňany, hřbitov, Staromák i oslava pro sto lidí

11. července 2018, 19:42

Adam Bagar

Po úterních oslavách v Hodoníně a Brně se slavný Stanley Cup přesunul do metropole. Natěšený Jakub Vrána ho tam převzal kolem desáté hodiny dopoledne. "Byl jsem pořádně natěšený. Je to velký moment přivézt trofej do Prahy," zářil útočník Washingtonu.

"Už jsem stihl objet pár míst, potkat nějaké lidi, se kterými se znám odmalička, a ukázat pohár rodině i svým nejbližším," řekl dvaadvacetiletý hokejista na letňanské radnici krátce předtím, než ukázal hokejový grál fanouškům před tamním obchodním centrem.

Jak slíbil, navštívil také hřbitov, neboť mu nedávno zemřela babička. "Stalo se to před play off a nebylo to pro mě lehké. Jako malý jsem u ní strávil celkem dost času. Když jsem tam jel, tak mi hlavou probleskly všechny ty vzpomínky na ni," vyprávěl Jakub Vrána.

Na akci do Letňan dorazil po třetí hodině. Nejdřív čelil otázkám moderátora Martina Dejdara, pak se podepisoval a fotil s pohárem. "Stanley Cup má nějaká pravidla. Nad hlavu ho může zvednout jen vítěz, lidé si jej mohou vyfotit a sáhnout si na něj," uvedl.

"Trošku tam strach o něj je, ale dávám na něj bacha. Zatím je v dobrých rukou," culil se Vrána, jenž poznává, jak je pohár těžký. "Trošku posilovna. Na ledě jsem ho měl pár sekund a nezdál se mi tak těžký, ale když s ním chodím od deseti hodin, tak celkem jo."

Michal Kempný do něj lil víno. Chystá něco i jeho parťák? "Zatím jsem z něj ještě nic nepil, ale dáváme tomu čas. Uvidíme, jak den půjde dál a vyvine se to. Večer se z toho určitě něco pít bude. Asi nějaké šampaňské," přiznal Vrána, který patří k těm, co se umí bavit.

Po akci v Letňanech zamíří se Stanley Cupem do centra. "Chci ho vzít na Staroměstské náměstí, projdu se s ním po městě," líčil mladík, který chystá i soukromou oslavu. "Pozval jsem kolem sta lidí, přijedou i André Burakovsky, Michal Kempný nebo Kuba Jeřábek."

Za české spoluhráče je moc rád, ale mrzí ho, že mezi vítězi hokejového grálu nefiguruje i Jeřábek. "Určitě byl velkou součástí týmu a zaslouží si Stanley Cup vidět. Je to bezvadný kluk," hlásil Vrána. Ten chválil i Kempného, který se upsal Capitals na další čtyři roky.

"Hrál výborně, dostal hodně prostoru a dokázal nám to vrátit. Kontrakt si rozhodně zasloužil," pokyvoval útočník, jenž chyběl na Kempného oslavách. "Byl jsem ještě na dovolené s klukama ze Švédska, byli jsme pět dní ve Španělsku a vrátili se až v noci," vysvětloval.

Jakub Vrána dokázal ve 22 letech něco, na co mnozí čekají celou kariéru. "Zatím mi to asi moc ani nedochází, postupem času si to uvědomím víc. Teď si to užívám. Když vidím ty lidi okolo, jak jsou nadšení a fotí se s pohárem, tak mi to dělá obrovskou radost."

Odchovanec letňanského hokeje si může Stanley Cup užívat do půlnoci. "Ale třeba mi strážci dovolí to lehce přetáhnout," culil se Jakub Vrána. Každopádně ve čtvrtek dopoledne se pohár vrací do zámoří. "Myslím, že ho teď bude mít Kanaďan Alex Chiasson."

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.