bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stamkos zůstal Bleskem. Chce v Tampě Bay dohrát kariéru

30. června 2016, 18:00

Tomáš Zatloukal

V případě Steve Yzermana by se letos dalo by hovořit o roku překvapivých telefonátů. Poté co mu před pár měsíci zčistajasna zavolal Jonathan Drouin a vyjádřil touhu vrátit se do organizace Tampy Bay Lightning, přispěchal včera s obdobnou zprávou také agent hráče, jehož vzdorovitý rebel s číslem sedmadvacet v nedávném play-off tak trochu zastoupil. Yzermanovi se ozval Don Meehan, zástupce tampského kapitána Stevena Stamkose.

A obě strany se prakticky okamžitě dohodly na konečném řešení ságy, která nedávala spát fanouškům Bolts snad celou sezónu 2015-16. Ne, "Stammer" se nevydá domů do Toronta a neoblékne dres Maple Leafs. Ne, nedomluví se s Detroitem Red Wings. Hvězdný kanonýr, jeden z nejlepších ve své generaci, se rozhodl zůstat na Floridě a upsal se Bleskům na dalších osm let.

Meehan s Yzermanem společně jednali v období kolem draftu, poté se ovšem zdálo, že již byly všechny mosty spáleny a že kroky rodáka z ontarijského Markhamu povedou na hráčský trh. Jenže posléze se objevila spekulace, že dohoda mezi oběma muži je na spadnutí, sázková kancelář Bovada učinila z Tampy Bay horkého favorita na Stamkosův podpis a nakonec na něj opravdu došlo.

"Stammer" přitom kývl na návrh smlouvy, o kterém se tvrdí, že na stole ležel již několik měsíců a že šlo o původní nabídku Bolts. Šestadvacetiletý střelec totiž připojil svůj podpis pod dlouhodobý kontrakt na 68 milionů dolarů, ročně tak zatíží platový strop přijatelnou sumou 8,5 milionu dolarů. "Hraje nám do karet," pochvaluje si smlouvu Yzerman. Proč ji Stamkos přijal?

V zámoří se spekuluje o tom, že kanadskou hvězdu přesvědčily peníze. Jelikož v Torontu se platí podstatně vyšší daně, musely by mu Javorové listy platit přes 12 milionů dolarů ročně, aby mu garantovaly stejný příjem, jaký nakonec přijal od Tampy Bay. Sám Stamkos ale hovoří o tom, že prostě chtěl u Lightning zůstat. Yzermanovi se vyplatila tvrdohlavost, vždy pevně věřil, že jej "užene".

"Je základní stavební kámen našeho týmu a pokračujeme s ním za naším cílem: Stanley Cupem," tvrdí "Stevie Y". Stamkos rovněž sní o stříbrném poháru, navíc v něm rezonuje klubová věrnost: "Jsem nadšený, že budu Bleskem dalších osm let. Nestává se často, že hráč dostane příležitost prožít celou kariéru v jednom mužstvu a já doufám, že tento kontrakt mi to umožní s Tampou Bay."

     

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.