bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

St. Louis se vrací na vítěznou vlnu, kdo táhne tým za obhajobou?

7. listopadu 2019, 15:40

Jiří Michal

Obhájce Stanley Cupu ze St. Louis sice vstoupil do sezony prohrou s Washingtonem, poté dokázal kádr zvítězit třikrát v řadě a zdálo se, že svěřenci Craiga Berubeho zvládli najet na svůj herní styl z posledního playoff. Opak byl však pravdou a v následujících čtyřech střetnutích vytěžili pouhé dva body za stejný počet proher po základní hrací době a koloběh výkonů bylo potřeba v kabině amerického týmu ustálit na vyrovnanější průběh. V současné chvíli můžeme říci, že spoluhráčům kapitána Alexe Pietrangela se opravdu povedlo najet na vlnu stabilních výsledků a aktuálně drží obhájce prvenství sérii šesti výher v řadě. Kteří hráči stojí za aktuální první pozicí Blues v Západní konferenci i celé NHL?

Během letní přestávky kabina St. Louis velkých změn nedoznala. Z Caroliny přišel obránce Justin Faulk, opačným směrem zamířili Joel Edmundson a Dominik Bokk, společně se sedmou volbou draftu. Z Toronta se do kabiny šampiona přesunul Jordan Schmaltz, kterého u Maple Leafs nahradil Andreas Borgman. Můžeme tak říci, že jádro týmu zůstalo v porovnání s mistrovskou sezonou nezměněno. Generální manažer Doug Armstrong ani neměl velké potřeby do chemie týmu zasahovat, jelikož výkony mužstva ve druhé polovině sezony byly na vysoké úrovni.

Základem kvalitního mužstva je brankář, což platí i v tomto případě. Jordan Binnington. V letošní sezóně opět v rámci čísel ve statistikách drží velmi solidní čísla. Jeho úspěšnost čítá přes 92%, s průměrem 2,4 gólu na zápas. Nejdůležitější pohled je však do kolonky v počtu výher, kdy mladý gólman dokázal v 8 ze 13 zápasů dovést svůj tým k vítězství a ve 3 inkasoval až v prodloužení. Velmi dobře ho zastupuje i dvojka Jake Allen, který dnes v noci vychytal útočné duo McDavid - Draisaitl.

Nejvíce bodů má na kontě loňská posila z Buffala Ryan O'Reilly, který vstřelil 4 góly a na 13 svým spoluhráčům přihrál. Útočník Blues je velmi ceněný v přesilovkách, ve kterých připsal celkově už 7 bodů. Není proto divu, že na ledě tráví v průměru přes 20 minut na zápas. Hned o bod zpátky je Brayden Schenn, který je zároveň nejlepším střelcem mužstva, konkrétně rozvlnil síť za soupeřovým brankářem 10krát. (Z toho hned 4krát mimochodem v početní výhodě.) Oproti bodovému lídru týmu tráví však na ledě o 2 minuty na zápas méně. V porovnání s loňskou sezónou se však dokázal střelecky výrazně zvednout. Loni zvládl během 72 utkání vstřelit 17 branek, pokud mu tedy vydrží forma, může i překonat své maximum z ročníku 2017/18, kdy zamířil přesně 28krát.

Kapitán Alex Pietrangelo i z pozice obránce drží čtvrté místo v kanadském bodování Blues a zároveň patří mezi nejvytěžovanější bruslaře. Na ledě je v průměru okolo 23 minut na zápas a důvěru trenéra splácí momentálně 6 přesnými zásahy a 8 asistencemi, z toho již 2 trefy byly započítány jako vítězné.

Produktivní je i dvojice Jaden Schwartz - David Peron, kteří byli důležitým článkem mužstva v loňských bojích o Stanley Cup. Nováček z Caroliny Justin Faulk sice zatím neskóroval, ve třetí obranné dvojici si však již připsal 6 podílů na vstřelené brance. V tabulce pravdy však má nepříznivou bilanci -5.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.