bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

St. Louis má postup na dosah, v dalších dvou sériích se hraje o třetí bod

20. dubna 2019, 19:00

Jan Vojkůvka

Sobotní program v zámoří přinese tři zápasy. Série mezi Nashvillem s Dallasem a Washingtonem s Carolinou jsou před pátými duely vyrovnané 2:2 a rozhodovat se tedy bude o týmech, které získají pomyslné mečboly. Naopak postupující může vzejít z šestého utkání mezi St. Louis a Winnipegem.

21:00 Nashville Predators - Dallas Stars

Stav série 2:2

Série čtvrtfinále Západní konference mezi Predators a Stars se za stavu 2:2 přesouvá zpět do Nashvillu. Ten sice vedl 2:1 na zápasy, ale v posledním střetnutí se mu nepodařilo navázat na předchozí dvě výhry v řadě a schytal nepříjemný debakl 1:5.

Dallasu se podařilo plně využít svých dvou velkých zbraní. Na jedné straně kvalitní defenziva s výborným brankářem Bishopem, na straně druhé přesilovky. Hokejisté Dallasu využili hned 3 z 6 přesilových her, všechny navíc v první třetině.

Ke třem přesilovkovým trefám se navíc prosadil ještě při hře 5 na 5 Andrew Cogliano a za stavu 4:0 bylo prakticky rozhodnuto. Když navíc Dallas skóroval ještě jednou ve druhé periodě, Nashville už usiloval jen o čestný gól.

Predators museli po necelých 14 minutách dokonce sáhnout k výměně brankáře a nasadit poprvé v play off Juuse Sarose. Tomu se podařilo zastavit brankový příval do klece Nashvillu, ale nedá se příliš očekávat, že by týmová jednička Rinne zůstal v pátém duelu na střídačce.

V atraktivní čas, ve který se bude tento zápas hrát, bude potřebovat Nashville především hrát disciplinovaněji a nesbírat tolik trestů. Dallas totiž potvrdil svou úspěšnost ze základní části, díky níž by mohl soupeři ještě pořádně zavařit.

01:00 St. Louis Blues - Winnipeg Jets

Stav série 3:2

Dalším konferenčním semifinalistou se na Západě může po Coloradu stát St. Louis. To přivítá na svém ledě Winnipeg, který ovšem na ledě Blues předvádí v této sezoně výtečné výkony, když vyhrál všechny čtyři venkovní souboje.

Celkově se i tato série zatím nese v duchu výher na ledě soupeře a příznivci obou týmů si ještě výhru svých favoritů v domácí aréně neužili.

Nejinak tomu bylo i v pátém utkání, ve kterém Winnipeg doma prohrál 2:3. Po dvou třetinách přitom domácí vedli 2:0 po brankách Lowryho a Hayese, ale poslední dvacetiminutovka přinesla velký obrat hráčů Blues. Ti hned zkraje periody využili svou jedinou přesilovku v utkání a v 54. minutě srovnali po brance Schenna na 2:2. Rozhodující branka padla pouhých 15 vteřin před koncem normální hrací doby a Jaden Schwartz v tu chvíli doslova umlčel dav domácích fanoušků.

Oba týmy v této sezoně odehrály proti sobě už 9 zápasů a hned 8 z nich skončilo výhrou hostujícího týmu. Pokud by tento trend pokračoval, z vítězství by se dnes radovali hokejisté kanadského týmu, kteří by si tak vynutili rozhodující sedmý zápas. Jedinou domácí výhru ve vzájemných zápasech v tomto ročníku vybojoval Winnipeg ve druhé polovině října.

Zabránit stěhování série, to je jednoznačný cíl Blues, kteří se opět budou spoléhat hlavně na brankáře Binningtona. Ten stál i za herním vzestupem celého týmu v základní části, když ještě dva měsíce před koncem byli Blues takřka u dna Západní konference. A nyní mají na dosah postup mezi nejlepší osmičku celé ligy.

02:00 Washington Capitals - Carolina Hurricanes

Stav série 2:2

Washington vyhrál v této sezoně nad Carolinou 6 zápasů v řadě, včetně dvou utkání prvního kola play off. Jenže každé kouzlo (či prokletí druhého týmu?) musí jednou skončit, a stejně tak se rozplynula dominance Capitals nad Hurricanes.

Poslední dvě střetnutí, která se hrála v Carolině, ovládli domácí, kteří napřed zvítězili ve třetím utkání série 5:0 a ve čtvrtém zápasu srovnali čtvrtfinále Východní konference na 2:2 po vítězství 2:1.

Carolina otevřela poslední zápas rychlým gólem Foegeleho už po 17 vteřinách, a i když Alex Ovečkin ve druhé třetině srovnal z přesilovky, ve 40. minutě se poprvé v letošním play off trefil Teuvo Teräväinen. Na jeho gól už Washington reagovat nedokázal.

Klíčem ke dvěma výhrám Caroliny byl i brankář Petr Mrázek, který v oněch dvou zápasech vykryl 48 ze 49 střel soupeře. Washington potřebuje nutně najít recept na českého čaroděje v brankovišti Caroliny. Výkony samotných hráčů Hurricanes totiž během série rostou a obhájci Stanley Cupu ztratili svou převahu, kterou se mohli pyšnit během základní části i samotného play off.

Carolina naopak potvrzuje, že v letošní vyřazovací části ligy není o překvapení nouze a jedno by sama ráda zařídila.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.