bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Spoluhráč pro Eichela. Buffalo získalo z Caroliny Jeffa Skinnera

3. srpna 2018, 10:30

Jiří Lacina

Roky se o tom mluvilo, teprve letos k tomu skutečně došlo. Carolina se zbavila Jeffa Skinnera. Útočníka, který byl s klubem z Raleighu spjatý od roku 2010, získalo Buffalo. Šestadvacetiletý forvard je určitě velkou posilou. Generální manažer Sabres Jason Botterill tak jde za cílem odlepit svůj klub ode dna NHL, kde skončil třikrát za posledních pět let.

„Je to hráč, který nám může ihned pomoct,“ těší šéfa Šavlí. Za Skinnera obětoval dvacetiletého Cliffa Pu a tři draftové volby. Získal hráče na vrcholu sil, který se v NHL uchytil hned v osmnácti letech a ve své první sezóně 2010-11 vyhrál Calder Trophy pro nejlepšího zelenáče. Za osm let se dvakrát dostal přes 60 bodů a třikrát překonal hranici 30 nastřílených branek. Předpokládá se, že v prvním útoku doplní talentovaného Jacka Eichela.

Přestože to zní zvláště, Skinner nebyl součástí dlouhodobých plánů Hurricanes. Tým prochází přestavbou a Skinnerovi za rok skončí smlouva, která mu letos zajišťuje příjem 6 miliónů dolarů. V sedmadvaceti letech si může jako nechráněný volný hráč vyjednat životní kontrakt, Carolina míní tyto peníze ušetřit pro jiné hráče. Je pravděpodobné, že Skinner se ještě během tohoto roku dohodne s Buffalem, ostatně k odchodu musel dát s ohledem na „no-trade“ klauzuli souhlas.

„Cítili jsme, že musíme provést nějaké změny,“ přiznal generální manažer Hurricanes Don Waddell. „Byl ten pravý čas pohnout se vpřed a Jeffovi dát možnost nového začátku v Buffalu.“

Čtyři měsíce

Co přesně Carolina získala? Cliff Pu byl třetí volbou Buffala na draftu 2016. Do dvaceti let setrval v juniorské Ontario Hockey League, kde loni v 65 zápasech nasbíral 84 bodů (29+55). Buffalo dál poslalo partnerovi výměny druhou volbu v draftu 2019 plus třetí a šestou volbu 2020.

Celý trejd se pekl velmi dlouho, údajně až čtyři měsíce. „Je to nejdelší doba, kterou jsem strávil na výměně jednoho hráče,“ potvrdil Waddell. „Buffalo bylo celou dobu vysoko na seznamu. Cítili jsme, že spolupráce s nimi nás může posunout dopředu.“

Také druhá strana zřejmě našla, co hledala. Činovníci Buffala se do Skinnera zamilovali především kvůli jeho produktivitě při hře pět na pět. Se 74 zásahy v rovnovážném počtu hráčů na ledě je bývalý útočník Caroliny sedmým nejlepším střelcem NHL za poslední tři roky.

Hovořit o nové smlouvě je prý zatím předčasné. „Soustředíme se teď hlavně na to, aby byl Jeffův přechod do Buffala co nejjednodušší. O prodloužení kontraktu teprve budeme mluvit,“ slíbil Botterill

Nový generální manažer tak pokračuje v sérii změn, v jejichž rámci už získal Tagea Thompsona, Vladimíra Sobotku, Patrika Berglunda a Conora Shearyho. Obrovskou perspektivu má rovněž aktuální jednička draftu Rasmus Dahlin, který by měl už od příští sezóny vyztužit zadní řady Sabres.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.