bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Spokojenost na Manhattanu. Spooner i Namestnikov se uvedli výborně

1. března 2018, 14:00

Jiří Lacina

Sestava Rangers se proměňuje, přesně jak slíbilo vedení klubu. Přestavba byla zahájena, ale je to teprve začátek cesty. Jak bude vypadat kompletní obraz Jezdců v příští sezóně, ještě významně ovlivní draftová loterie, výměny uskutečněné po skočení této sezóny a dost možná i změny očekávané v trenérském štábu. I tak se toho už stalo dost a aspoň zatím není důvod k nespokojenosti.

Rangers obětovali několik zkušených hráčů a získali za ně zajímavé nové tváře. Příjemné je, že těm nejvýznamnějším se od samého začátku daří. Šestadvacetiletý centr Ryan Spooner přišel z Bostonu za Ricka Nashe a v novém dresu už stihl dva zápasy s bilancí pěti asistencí (0+2 a 0+3).

Vladislav Namestnikov velmi dobře tmelil v Tampě Bay formaci Stevena Stamkose a Nikity Kučerova. Před uzávěrkou přestupů byl obětován jako součást náhrady za Ryana McDonagha a J.T. Millera. Také on už oblékl dres Blueshirts, ve středu nastupoval uprostřed druhého útoku mezi Jimmym Veseym a Matsem Zuccarellem a připsal si gól a nahrávku.

„Vždycky jsem byl centr,“ řekl pětadvacetiletý Rus, jenž u Blesků vedle Stamkose a Kučerova nastupoval hlavně na křídle. Namestnikov prožívá životní sezónu. Už teď si 20 vstřelenými brankami a 44 body vytvořil nová osobní maxima, která může do konce základní části ještě hodně vylepšit.

Výhra po sedmi porážkách

Nebyl to snadný zápas, Rangers si s Vancouverem po základní hrací době rozdělili po bodu, v prodloužení pro sebe urvali ještě jeden. Výhra 6:5 patří těm šťastným, vždyť Canucks zatížili Henrika Lundqvista málo vídanými 55 střelami, na hostující dvojici gólmanů šlo jen 27 pokusů domácích. Stačilo to k výhře 6:5, na které se pěti body podíleli Spooner a Namestnikov. Rangers naplno uspěli po sedmi porážkách v řadě, z nichž vytěžili jediný bod za jednu prohru v nastavení.

Poté co Jacob Markström inkasoval tři góly během necelých třinácti minut a byl střídán, vychutnal si Vladislav Namestnikov ranou mezi betony jeho náhradníka Anderse Nilssona. Vancouver stihnul krátce po polovině utkání vyrovnat na 3:3, skóre na stranu domácích pak znovu naklonila ruská posila, která chladnokrevně proměnila samostatný únik.

„Vítej u Rangers!“ volal televizní komentátor.

„Viděl jsem, že těsně za mnou nikdo není, tak jsem zpomalil, Nilsson se mi trochu otevřel a poslal jsem mu to tam. Po dlouhém letu jsem moc necítil nohy, ale postupně se to zlepšovalo,“ řekl střelec čtvrté branky domácích k dojmům z utkání.

Samotnou výměnu přijal jako profesionál. Dověděl se o ní krátce potom, co se probral z odpoledního „šlofíčka“ před pondělím duelem Tampy s Torontem. „Trochu se o té možnosti mluvilo, ale snažil jsem se na to nemyslet. Je to součást obchodu, každý může být vyměněn. V šoku jsem nebyl. Potkalo mě to poprvé, takže se cítím trochu zvláštně, na nový dres se ale těším,“ dodal Namestnikov.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.