bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Špatné zprávy pro Senators. Tim Stützle si zlomil ruku a musí na operaci

13. října 2020, 15:56

Jiří Sameš

Mladičký útočník Tim Stützle, na něhož od minulého týdne vlastní práva v NHL organizace Ottawa Senators,⁠ si bohužel při tréninku zlomil ruku a ve středu podstoupí chirurgický zákrok.

Dneska o tom informoval německý klub Adler Mannheim na svých webových stránkách. Hokejista se zranil v pondělí a doba rekonvalescence se odhaduje na šest až osm týdnů.

Skutečnost už potvrdil také generální manažer Senators ve svém prohlášení. Ke zranění došlo nešťastně při tréninkovém cvičení jeden na jednoho, ovšem budoucnost hráče ohrožena není.

„Po konzultaci s doktory v Německu a naším lékařským týmem se rozhodlo, že zranění Tima si vyžaduje chirurgický zákrok," uvedl GM zámořského celku Pierre Dorion.

„Operace proběhne v Německu ještě tenhle týden a doba rekonvalescence se odhaduje na šest až osm týdnů. Náš lékařský tým zůstane s Timem a jeho doktory v pravidelném kontaktu," pokračoval.

Tim Stützle s přehledem opanoval žebříček evropských talentů za uplynulou sezonu a také proto byl vybrán Ottawou na Vstupním draftu NHL 2020, který se uskutečnil virtuálně teprve nedávno, hned v prvním kole –⁠ obsadil 3. místo.

Hráč v poslední sezoně za Mannheim odehrál 41 zápasů, přičemž zde vstřelil sedm gólů a zapsal celkem 34 kanadských bodů. Zaslouženě převzal ocenění pro nejlepšího zelenáče německé elitní soutěže (PENNY DEL).

Blýskl se rovněž na letošním juniorském šampionátu, který proběhl na území České republiky. Osmnáctiletého Stützleho zdobí neskutečně šikovné ruce či perfektně vyvinuté hokejové myšlení.

Vzhledem k pandemii koronaviru začne nová sezona německé elitní soutěže až někdy začátkem prosince. Hokejista tak možná nebude chybět v žádném utkání svého mužstva. 

Čtěte také
→ Zpátky na výsluní? Organizace Senators má za sebou historický draft

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.